Jakub Markovič podepsal profesionální smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Jakub Markovič podepsal profesionální smlouvu

PRAHA – Brankář Jakub Markovič, který v březnu přestoupil do Slavie z olomoucké Sigmy, podepsal svůj první profesionální kontrakt. Dosud patnáctiletý gólman od svého příchodu do Slavie nastupuje za kategorii U17.
Reprezentant českého národního týmu do šestnácti let začal svou fotbalovou kariéru v Přerově, poté začal nastupovat za Sigmu Olomouc. Ve Slavii je dva měsíce: „Je to pro mě posun vpřed. Věřím, že je Slavia ta nejlepší volba,“ řekl bezprostředně po podpisu smlouvy Jakub Markovič.

Přesun z Olomouce do Prahy znamenal pro Jakuba také další změny: „V Praze zatím do školy nechodím, nastoupím tady až od druháku, první ročník dodělávám dálkově. Zatím to zvládám. Bydlím tady na internátu s klukama ze Slavie. Když jsem chytal v Olomouci, tak jsem se s rodinou taky moc neviděl, takže to pro mě moc nové není“.

První pozitivní dojmy z přesunu do Slavie potvrdil také Roman Brulík z agentury RBR SportConsult, která Jakuba Markoviče zastupuje: „Kuba je ve Slavii dva měsíce, my to vnímáme tak, že je tady šťastný, o to nejvíce šlo jeho rodičům i naší agentuře. Myslím si, že i život v Praze ho hodně baví a že se tu cítí dobře. To je to nejvíce, díky tomu může i jeho kariéra jít hodně nahoru, protože když se člověk u toho necítí šťastný, tak je to o ničem,“ řekl Roman Brulík.

Roman Brulík má z prvních dvou měsíců Jakuba Markoviče ve Slavii skvělé pocity: „Za naši agenturu chci říci, že všechno, co jsme si s panem Krobem a vedením mládeže řekli, tak platí a v klubu funguje. Mezi to patří zejména zásadní věci jako ubytování, stravování nebo tréninková náplň. Především o další zkvalitnění tréninkové náplně nám při hráčově přesunu z Olomouce do Slavie šlo, to se splnilo a možná to i předčilo naše očekávání. Já bych rád speciálně vyzdvihl pana trenéra Petra Mikolandu, který opravdu Kubovi věnoval v prvních týdnech maximum času tak, aby si tady zvykl, za to mu moc děkujeme,“ pochválil fungování klubu zástupce agentury RBR SportConsult.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články