Jako kapitán odešel, jako kapitán se vrací | SK Slavia Praha
Více

Jako kapitán odešel, jako kapitán se vrací

ANTALYA/LARA – Slavia má staronového kapitána. V neděli odpoledne tým zvolil novým vůdcem slávistického áčka Karla Pitáka. Zástupcem bude stoper Milan Škoda.
„Je to pro mě velká čest stát se hned po návratu kapitánem. Jsem tady měsíc a hned mě kluci a trenéři zvolili. Těší mě to a doufám, že jejich důvěru nezklamu,“ uvedl po zvolení pro náš web nový kapitán.

Karel Piták oblékal ve Slavii pásku už před svým odchodem do Rakouska. Dalo by se říct, že jako kapitán odešel a jako kapitán se vrací. „Je to tak. Pak jsem byl i v Jablonci, takže doufám, že na to dobře navážu,“ pokračoval
Karel Piták.

Co podle něj vůbec funkce kapitána obnáší? „Měla by být vůdčí osobnost. A navíc být taková spojka mezi kabinou, trenérem a sportovním ředitelem,“ doplnil navrátilec do sešívaného dresu.

Zástupcem kapitána bude nově Milan Škoda. Jak bude fungovat spolupráce kapitána se zástupcem? „Spolupráce bude v pohodě. Parta je tady opravdu dobrá. S klukama jsme si sedli, věřím, že to bude skvěle fungovat,“ zakončil Karel Piták.

A co na svou novou roli říká také Milan Škoda? „Jsem hlavně rád, že kapitánem je právě Karel Piták. Na druhou stranu si vážím důvěry a doufám, že ji nezklamu. Věřím, že na jaře všichni uvidíme tu pravou Slavii,“ doufá slávistický stoper. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články