Jak se dostat do repre? Vždy se tomu snažím dát vše, říká Ondřej Žežulka | SK Slavia Praha
Více

Jak se dostat do repre? Vždy se tomu snažím dát vše, říká Ondřej Žežulka

PRAHA/EDEN - Přinášíme vám další z rozhovorů s úspěšnými reprezentanty do 17 let. Slávistický záložník Ondřej Žežulka odehrál v kvalifikaci na mistrovství Evropy všechny tři zápasy a výrazně se tak podílel na úspěch národního mužstva U17. Jeho recept, jak se dostat do repre? „Vždy se tomu snažím dát vše," říká Žežulka.
Jak jste si užil úspěšnou první fázi kvalifikace?
Musím říct, že jsem si tu první fázi kvalifikace užil. Byla to pro mě jednak skvělá zkušenost, jednak jsem moc rád, že jsme ji takhle zvládli.

Jak byste ji zhodnotil po týmové stránce?
Myslím, že se sešel skvělý tým, který v důležitých chvílích dokázal táhnout za jeden provaz. Směrem do defenzivy jsme byli téměř bezchybní, do ofenzivy by to chtělo ještě víc klidu na míči, ale jak už jsem řekl, dokázali jsme táhnout za jeden provaz a to v důležitých chvílích rozhodlo.

Jak si ceníte toho, že jste se dostal do národního týmu a co je potřeba udělat pro to, abyste v něm zůstal?
Je to pro mě velká čest být v reprezentaci, jsou to skvělé zkušenosti do budoucna. Určitě musím dál makat na 100%, jak na trénincích, tak při zápasech, ale i individuální příprava je důležitá.

Co si myslíte, že vás do repre dostalo?
Myslím, že do reprezentace mě dostaly jednak přesvědčivé výkony při zápasech, pak asi i přístup k tréninkům, kdy se vždy snažím dát tomu vše. A v neposlední řadě se sleduje i naše vystupování mimo hřiště.

Jak hodnotíte dosavadní sezonu ve Slavii?
Ve Slavii jsme po skvělé letní přípravě zaváhali hned v prvním kole doma s Příbramí, kdy jsme remizovali 1:1 a následně prohráli na penalty. Pak jsme se zvedli, i předváděná hra byla lepší, nicméně přišly dva zápasy venku - nejprve Plzeň, remíza 3:3, a následně prohra v Budějovicích - a nálada pak nebyla úplně ideální. Teď máme za sebou úspěšné derby s Duklou, náročnou přípravu na nedělní utkání s Bohemians a pak nás čeká nejprestižnější zápas se Spartou, kde chceme jednoznačně vyhrát. Věřím, že se nám povede skončit sezónu na prvním místě v tabulce, hráčskou kvalitu na to jednoznačně máme.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články