Hlavní je, že akce splnila svůj účel, shodli se slávisté | SK Slavia Praha
Více

Hlavní je, že akce splnila svůj účel, shodli se slávisté

Slavia podlehla Spartě v rámci akce #derbypomoha ve hře FIFA 20 6:2 na zápasy. O své pocity se aktéři dobročinné akce podělili pro náš web.

Jako vůbec první sešívaný zástupce na akci #derbypomaha se před kamerami ČT Sport představil v sešívaném dresu útočník Petar Musa, který ve hře FIFA vyzval Karabce a bohužel s ním prohrál těsně 1:2. „Od začátku to byl tvrdý zápas. Asi se na to nekoukalo příliš hezky. Nicméně jsem se ale snažil, aby to bylo zajímavé pro fanoušky. Na konci jsem odešel jako poražený, ale to nevadí,“ řekl nadějný forvard, který se svěřil, že na PlayStationu nijak speciálně netrénoval. „Byl jsem i trochu nervózní, poprvé jsem hrál před televizními kamerami. Dostavila se tréma,“ dodal Chorvat.

„I já jsem byl trochu nervózní. Myslel jsem na to v podstatě celý týden. Chtěl jsem vyhrát, udělat radost všem slávistickým fanouškům, ale bohužel to nedopadlo,“ přiznal po svém prohraném zápase člen esports týmu Slavie Martin „Kobby“ Strnad, jeden z předních hráčů FIFY v Česku. Svůj duel prohrál smolnou brankou v samém závěru nastavení. „Bylo to ale vyrovnané, myslím, že v prodloužení jsem měl ve hře o trošku víc,“ doplnil Kobby.

Jednou z opor sešívané sestavy byl i zpěvák Ben Cristovao. Ten hájil sešívané barvy proti herci Jakubovi Štáfkovi. Bohužel, i on ale na svého soupeře nestačil. „I tak jsem si to ale užil. Dělal jsem, co se dá, ale je potřeba tu hru nahrát. Vědět, o co jde. Já jsem se snažil primárně neudělat nějakou stoprocentní ostudu,“ svěřil se umělec, který Štáfkovi podlehl 0:1. „Ale trénoval jsem, doma jsem si to zapnul, hrál jsem i předtím,“ dodal.

Druhým zástupcem Slavie z uměleckého prostředí byl herec a režisér Vojta Kotek, dlouholetý fanoušek sešívaných, jemuž byl soupeřem jeho herecký kolega David Novotný. Ten ho ale vůbec nešetřil a Vojta utrpěl nelichotivou prohru 1:6. „Mrzí mě to kvůli Slavii a fanouškům. Snažil jsem se do toho dát všechno, ale nestačilo to. Musím sportovně uznat, že David podal skvělý výkon,“ podělil se o své dojmy Kotek, kterého ale ani přes prohru neopustila skvělá nálada. „Neskládám zbraně. Jdu dál. Budu trénovat a snažit se být lepší. A jednou, až přijde zase nějaká další karanténa, třeba na podzim, tak toho Novotňáka vyklepnu. Dám do toho všechno, celé léto,“ vtipkoval.

Slavia nakonec ve virtuálním derby vyhrála pouze dvě utkání z celkových osmi. Nejlépe se vedli naši bývalý hráči Tomáš Jablonský, který vyhrál svůj duel s Jiřím Kladrubským 3:1 a Alex Král, hráč Spartaku Moskva. Ten si poradil hladce 3:0 s Jurajem Kuckou. „Ze začátku jsem měl trochu strach, protože jsem nevěděl, jaký je soupeř. Já jsem ale spoléhal na to, že znám kluky a snažil jsem se to postavit tak, jak si je pamatuju, ne že bych vyloženě koukal na čísla. Šlo ale hlavně o zábavu a dobrou věc,“ zhodnotil Král svůj povedený zápas.

O dva závěrečné duely celého dne se pak postarali profesionální esports hráč Štepán „RIIJK“ Sobocki a také záložník a člen sešívaného A-Týmu Lukáš Provod. „Můj zápas byl určitě hodně atraktivní pro diváky, pro mě už to ale tak pěkné nebylo, protože jsem celý zápas doháněl,“ řekl RIIJK, který prohrál až v nastavení 4:5. „Je vidět, že se té hře musí člověk opravdu věnovat, aby to mělo nějakou kvalitu,“ doplnil ho Lukáš Provod, který podlehl Adamu Hložkovi 0:3.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články