Frydrych: Kvalitu soupeře známe, i my ale sbíráme zkušenosti | SK Slavia Praha
Více

Frydrych: Kvalitu soupeře známe, i my ale sbíráme zkušenosti

NIKOSIE/GSP STADIUM - Slávisty čekal v pondělí večer předzápasový trénink na stadionu v Nikosii. Už v úterý večer je na stejném místě čeká bouřlivá atmosféra. „Myslím, že zápasy před bouřlivější atmosférou jsou lepší, hráči dokáží podat lepší výkon. Bude to určitě nepříjemné, ale já věřím, že nás to požene dopředu," říká obránce Michal Frydrych.
Jak se sešívaní vypořádávají s extrémním horkem, které na Kypru panuje? „Zatím jsme strávili většinu času na hotelu, ještě večer si to osaháme na tréninku a uvidíme, jak to na nás bude působit. Věřím, že se s tím popereme a že to zvládneme,“ říká Michal Frydrych.

Jak se našemu obránci bude poslouchat na úvod zápasu znělka Ligy mistrů? „Měli jsme ji doteď možnost poslouchat jen u televize, teď to bude poprvé ze hřiště. Věřím, že to bude krásný pocit a že uděláme všechno pro to, abychom vyhráli a mohli ji slyšet i dál.“

APOEL je sice v Evropě zkušenějším týmem, slávisté se ale rozhodně nevzdávají. „Známe kvalitu soupeře, ale i my se snažíme zkušenosti postupně sbírat. Zítra budeme mít příležitost, abychom ukázali, že jsme taky silní a že dokážeme uhrát dobrý výsledek,“ pokračoval Frydrych.

A přání našeho obránce ohledně výsledu? „Nějaká přání samozřejmě máme, ale chtěli bychom odvézt co nejlepší výsledek a pokud možno vstřelit gól. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, a naše přání je tak vstřelit nějaký gól a pokud možno žádný nedostat.“

„Šance jsou padesát na padesát a uvidíme, co se nám zítra podaří uhrát. Ale je to jenom poločas, bude záležet i na tom, co uhrajeme v Praze. Atmosféra tu bude určitě výbušná, bouřlivá. Já myslím, že zápasy před bouřlivější atmosférou jsou lepší, hráči dokáží podat lepší výkon. Bude to určitě nepříjemné, ale já věřím, že nás to požene dopředu a že to zvládneme,“ zakončil Frydrych.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články