Fanoušci byli důležitý faktor, chválil po výhře trenér | SK Slavia Praha
Více

Fanoušci byli důležitý faktor, chválil po výhře trenér

Slavia pod jeho vedením poprvé naplno bodovala na půdě soupeře. „Jsem rád, že jsme to zvládli, ale naše hra má ještě daleko k ideálu,“ uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.
„Vítězství se nerodilo lehce, Boleslav hrála velice bojovně a velmi agresivně. V prvním poločase měla velký tlak na míč. My jsme v první půli naopak hodně míčů poztráceli a byl to spíš takový fotbal nahoru dolů. Byli jsme hodně nepřesní a dovolili jsme soupeři na naší levé straně několik nebezpečných protiútoků, kde nás podržel brankář Ondřej Kolář,“ popisoval utkání v Boleslavi trenér Jindřich Trpišovský.

Slavii pomohla trefa Jaromíra Zmrhala. „Od prvního gólu šel náš výkon nahoru, druhý nás uklidnil a utkání jsme dohrávali relativně v pohodě. Chtěli jsme hrát pořád dopředu a dát více branek, dávali jsme tam proto ofenzivní hráče. Nakonec jsme dali tři góly, nějaké šance navíc neproměnili. Svým způsobem je to i krutý výsledek pro Boleslav, ale jak už to bývá, hodně napověděl ten první gól,“ pokračoval v hodnocení trenér.

Ten musel oproti zápasu s Bohemkou obměnit základní jedenáctku. „Udělali jsme v sestavě řadu změn, protože nám vypadlo kvůli kartám, zranění nebo viróze hodně hráčů. Vypadli nám hráči, kteří jsou důležití v komunikaci, navíc Hušbauer se třeba udrží hodně na balonu. Trápil nás hlavně na pravé straně Konaté, byli jsme daleko od něj a šly přes něj všechny akce. My jsme naopak neuměli dostat v prvním poločase do hry Dannyho a trochu nám chyběla mezihra, kdy jsme až moc hráli vzduchem a nedokázali jsme se dostat na míč,“ jmenoval nedostatky.

Ocenil ale i výkon domácích. „Bylo to i zásluhou Boleslavi, mají nového trenéra, hrají o život a nemají co ztratit. Ten začátek jsme očekávali, ale mysleli jsme si, že budeme přesnější směrem nahoru. Jim to vyhovovalo, bylo to hodně o boji o míč, hlavně prvních dvacet minut. Posbírali hodně míčů, hlavně Jánoš. Zatápěli nám,“ uznal Jindřich Trpišovský.

Co byl podle něj zlomový moment utkání? „Myslím, že nám pomohla hlavně druhá branka, která nás uklidnila. Ta nám chyběla třeba v utkání s Bohemkou. Změn je hodně, jak chtěných od nás, tak nechtěných, které nás zasahují. Potřebujete klid na hřišti, cítit se komfortně a pak si hodně dovolíte. To bylo vidět po druhém gólu, kdy jsme na hřišti dominovali a blížilo se to tomu, co bychom chtěli. Dohrávali jsme to s velkou aktivitou a velkou chutí,“ těšilo ho.

Nejvýraznějšími tvářemi zápasu byli Ondřej Kolář a Milan Škoda. "Ondra udržel nulu a chytil několik šancí soupeře. Škoďák se po zápasech, kde měl hodně šancí, konečně prosadil. A hodně makal pro tým. Oba přispěli k vítězství, ale těch hráčů tam bylo víc. Musím zmínit Jardu Zmrhala, který nastoupil s velkým sebezapřením. Potýká se se zdravotním problémem a ještě dopoledne jsme nevěděli, zda nastoupí. Šel ale do toho, chtěl mužstvu pomoct. Dal první gól a hrál velice dobře. Stoch se také aktivitou blíží tomu, co bychom chtěli. Od třicáté minuty přispěl každý hráč, co byl na hřišti, nejen Škoda a Kolář, byť byli nejvíc vidět. Bylo to tak náročné utkání, že kdyby z toho jeden nebo dva hráči vypadli, byl by to problém. Viz prvních dvacet minut, kdy jeden hráč nehrál, jak bychom si představovali, a měli jsme z toho problémy,“ dodal.

Trenér hodnotil také výkon Jakuba Hromady. „Kuba je trochu nedoceněný hráč, není úplně vidět v ofenzivních akcích, ale udělá na hřišti hodně černé práce. Vybojuje hodně míčů, vyplňuje dobře prostory, pomáhá Součkovi a hodně dobře napadá. Už je to druhé utkání, kdy nám hodně pomohl. Byl trochu přetížený tím, kolik jsme poztráceli míčů a potom to honili. Nedokázali jsme dostat na balon Dannyho a Škoda byl pak hodně odříznutý. Neměli jsme takový pohyb, jaký bych si představoval, postupem zápasu se to ale lepšilo.“

Jaké jsou cíle pro další zápasy? „Musíme se soustředit, abychom hráli dobrý fotbal, neztráceli body jako v Jihlavě a nebáli se o výsledek jako s Bohemkou. I když si myslím, že to byl podceňovaný zápas. Bohemka má dobré mužstvo a potvrdila to i teď s Duklou. Když budeme hrát jako teď, máme možnost skončit co nejvýš. Čeká nás ale náročný program, pohár s Libercem, potom doma Olomouc. Pak je hned derby. Tyhle tři týdny hodně napoví. Je to dlouhodobá soutěž, jsem rád, že jsme to zvládli, ale naše hra má ještě daleko k ideálu,“ uvědomuje si trenér.

Jeho tým v Boleslavi podporovala početná skupina slávistů. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, co dorazili, protože nám v podstatě vytvořili domácí prostředí. Hodně nám pomohli. Pro mě to je příjemné překvapení, že dorazí tolik lidí a vytvoří takovou kulisu. Byl to důležitý faktor,“ zdůraznil Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články