Fanoušci by si oslavy zasloužili, říká trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Fanoušci by si oslavy zasloužili, říká trenér Šilhavý

MLADÁ BOLESLAV – Slavia udělala důležitý krok a v předposledním kole zvítězila v Mladé Boleslavi. Souběžně hrané utkání ale radost přeci jen trochu zakalilo. „Přicházím z kabiny, kde to nevypadá jako po vyhraném zápase, všichni jsou skleslí,“ uvedl pozápasovou tiskovou konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.
„Byl to těžký zápas a získali jsme zde důležité vítězství. Soustředil jsem se jen na utkání s Boleslaví, kde jsme čelili tlaku domácích. Pak přišla zpráva, že Plzeň dala gól, což mě trochu zklamalo,“ přiznal Jaroslav Šilhavý.

Pak už se ale věnoval jen zápasu Slavie. „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a dali jsme gól. Pak jsme ale přenechali hřiště a střed pole soupeři. Po vstřelené brance nebyla naše hra ideální, nikdo to nechtěl vzít na sebe, dostali jsme se pod tlak,“ popisoval první poločas.

„Ve druhé půli nám domácí po vystřídání dělali starosti. My jsme měli také možnosti, ale vepředu jsme nepodrželi balon a nepodařilo se nám vyřešit spoustu situací. Soupeř tlačil, my dali branku a zdálo se, že to dohrajeme. Jenže Boleslav pak dala gól a začala hrát trochu vabank,“ dodal.

Co sešívaným chybělo? „Potřebujeme hrát kvalitněji, sebevědoměji. V závěru nastala hektika, soupeř šel na riziko, naši by potřebovali třeba podržet míč a dohrát zápas sebevědoměji. Střídali jsme, chtěli jsme hru vyztužit, protože domácí procházeli středem a sbírali odražené míče, které jsme chtěli mít my,“ vysvětloval trenér Šilhavý.

Výkon svého týmu ale ocenil. „Chtěl bych poděkovat hráčům. Někteří dohrávali v křečích jsme rádi, že naději máme a můžeme udělat poslední krok před domácím publikem. Namotivujeme kluky, že to mají ve svých rukou. I vedení nám už vyjádřilo podporu, ale třešnička na dortu v podobě titulu by byla skvělá,“ uvědomuje si trenér.

Co jeho tým čeká před posledním kolem? „Tréninkový proces bude probíhat na Strahově. Budeme se o tom bavit více než jindy. Ale na hřišti je každý sám, někdo je psychicky méně odolný, někdo více,“ je mu jasné.

Tým snad doplní i aktuální marodi. „Měli jsme na lavičce jen pět hráčů do pole, blíží se konec soutěže, zranění přibývají. Věříme, že se dají dohromady. Nepochybuji, že ti, co budou připravení, nechají na hřišti všechno,“ doplnil.

I on sám pak přiznal, že je před koncem soutěže nervózní. „V hlavě to mám stejně jako kluci, nebudu nalhávat, že jsem v klidu. Před hráči ale nemůžu být vyklepaný, to nejsem. Musím je motivovat, že jsme silní a chceme Brno porazit. Fanoušci za námi jezdí všude, zasloužili by si oslavy doma, i když to bude na Strahově,“ zakončil trenér Šilhavý.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články