Dvougólové vedení nestačilo. Devatenáctka v derby podlehla | SK Slavia Praha
Více

Dvougólové vedení nestačilo. Devatenáctka v derby podlehla

PRAHA - 27. kolo nejvyšší dorostenecké soutěže mělo na programu prestižní derby. Na jaře dosud neporažená Slavia přivítala na Xaverově vedoucí tým ligy Spartu.
Slavii se vstup do utkání podařil na výbornou. Již ve druhé minutě se podařilo našim mladíků skórovat. Centr z rohového kopu se ještě podařilo obráncům Sparty odvrátit, míč však do vápna vrátil kapitán Žárský, míč propadl k volnému Badochovi, který poslal Slavii do vedení.

Bohužel již v osmé minutě skončilo utkání pro Daniela Součka. Skluzem se snažil zastavit unikajícího soupeře, bohužel to učinil tak nešťastně, že se sám zranil. Do hry tak místo něj přišel Pardubský. V desáté minutě vytáhl skvělý zákrok Přibyl, který krásným zákrokem vytáhl střelu Březiny z přímého kopu.

Ve 23. minutě měl soupeř velkou šanci na vyrovnání. Dlouhý nákop za obranu si zpracoval Plachý, obešel brankáře Přibyla, ovšem dostal se již do ostrého úhlu, ze kterého trefil jen boční síť brány. Trest za neproměněnou šanci přišel za malý okamžik. Ve 25. minutě přidala Slavia druhý gól. Střelu Buchy ještě zvládla obrana Sparty zblokovat, míč se však odrazil k Čermákovi, jehož následnou střelu dokázal Krejdl tečovat mimo dosah brankáře Čtvrtečky.

Bohužel Sparta dokázala prakticky téměř okamžitě odpovědět. Dlouhý nákop z obrany propadl až k Novotnému, který ještě posunul míč k Mustedanagičovi, který překonal brankáře Přibyla. Do konce prvního poločasu se již žádný k tým žádnému vážnějšímu ohrožení branky soupeře nedostal. Po první půli tak vedla Slavia 2:1.

V úvodu druhého poločasu měl brankář Přibyl spoustu práce s tečovanou střelou Březiny z přímého kopu, ovšem náš brankář si poradil na výbornou.
V 53. minutě se ukázal útočník Slavie Badocha. Na levé straně hřiště si šikovně přichystal na střelu míč z autového vhazování a krásnou ranou z velké dálky donutil k dobrému zákroku brankáře hostů.

V další velké šanci byl opět Badocha. Dlouhý nákop Přibyla hostující obrana podcenila, míč se dostal až k našemu útočníkovi, jehož lob přes brankáře však stihl obránce soupeře dostihnout ještě před brankovou čárou. V 67. minutě měl opět práci Přibyl. Střelu Sparty se mu však podařilo vyrazit, následnou dorážku hlavou pak poslal útočící hráč nad branku.

Do další šance se dostala opět Slavia. Pavel Bucha rozehrál na pravou stanu na Vejvara, který tlačil míč do vápna, ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Čermák, ten však vystřelil nad. Vyrovnání přišlo v 79. minutě. Centr do vápna naše obrana odvrátila, k odraženému míči se však dostal hráč Sparty, Přibyl však jeho střelu vyrazil pouze k volnému Turynovi, který srovnal stav zápasu na 2:2.

Rozhodující moment zápasu přišel v 81. minutě. Po centru se k míči dostal Turyna, který se štěstím překonal brankáře Přibyla a poslal Spartu do vedení 3:2. Slavia už hrála na riziko a tak se soupeři nabízela šance na rychlé protiútoky. V nejnebezpečnějším z nich postupovali dva útočníci Sparty na dva naše obránce, ovšem do úspěšného konce ho soupeř nedotáhl.

V závěru měla Slavia ještě možnost vyrovnat z přímého kopu, ovšem Marcel Čermák bohužel přestřelil a tak Slavia i přes dobrý výkon prohrála se Spartou 2:3 a zaznamenala tak první jarní prohru.

Zápas hodnotil trenér Michal Petrouš: „Měli jsme zápas dobře rozehraný, bohužel Sparta ukázala svojí kvalitu, potrestala naše chyby. Měli jsme situace, které se daly dobře vyřešit, bohužel Sparta trestá ze všeho,“ uvedl trenér. 

Kouč své hráče pochválil nejen za předvedený výkon v dnešním zápase, ale také za velký výkonnostní posun oproti podzimní části sezóny: „Udělal se tady oproti podzimu kus práce. Když porovnám zápas na podzim a dnes, tak si myslím, že jdeme správnou cestou. Musím kluky pochválit, je to taková psychická vzpruha do dalších zápasů. Nevěšíme hlavu, derby jsme sice prohráli, ale nemáme se za co stydět. Věřím tomu, že v brzké době Spartu porazíme," zakončil Michal Petrouš.

U19: Slavia - Sparta 2:3 (2:1)
Branky: 2. Badocha, 25. Krejdl - 26. Mustedanagič, 78. a 81. Turyna
Slavia: Přibyl - D. Souček (8. Pardubský), Jakab (65. Stropek), Žežulka, Žárský (K) - Krejdl, Čermák, Beňo, Bucha, Vejvar (84. Vávra) - Badocha
Sparta: Čtvrtečka - Novotný (63. Sedláček), Březina, Čmelík, Wiesner (K), Hašek, Plachý (63. Dudl), Mustedanagič, Plechatý, Turyna (84. Drchal), Sváta (59. Tvaroh)

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články