Dorost: První přípravné zápasy proti Hradci Králové | SK Slavia Praha
Více

Dorost: První přípravné zápasy proti Hradci Králové

ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Ve čtvrtek se dorostenecké týmy na soustředění v Ústí nad Orlicí utkaly se soupeři z Hradce Králové. Na tým starších dorostenců čekala juniorka, U17 se střetl se stejně starým soupeřem.

Starší dorost: Remíza s juniorkou Hradce Králové

Proti starším soupeřům vstoupili dorostenci do zápasu odvážně, první větší šanci měl hlavou Karel Schneider, skóre však neotevřel. Blízko úvodní branky byl Lukáš Bielesz, který dostal krásnou přihrávku za obranu, brankář Hradce byl však u míče o pár centimetrů dříve.

Do vedení šla juniorka Hradce v 17. minutě, po kombinaci na levé straně se ocitl útočící hráč Hradce Králové sám ve vápně a přesnou střelou rozvlnil síť. Podobná situace přišla ve 34. minutě a přesná střela, tentokrát na zadní tyč, znamenala druhý gól. Třetí branku přidal Hradec Králové v závěru poločasu, střela ze střední vzdálenosti skončila v brance – 0:3.

Do druhého poločasu zasáhla kromě brankáře zcela jiná sestava. A hned v první minutě druhého poločasu Slavia udeřila! Dlouhá přihrávka Dominika Škardy vypadla brankáři soupeře z rukou a Michael Azilinon pohotově uklidil míč do odkryté branky.

V 74. minutě se Slavia dotáhla na rozdíl jedné branky. Centr Vojtěcha Krupičky na přední tyč obrana odvrátila pouze na velké vápno, k odraženému míči se dostal David Beňo a přesnou přízemní střelou snížil na 2:3.

88. minutě přinesla srovnání skóre. Jan Pek rozehrál rohový kop na krátko s Davidem Beněm, který mu míč vrátil, následovala přihrávka na Jana Kotěru, jenž posunul míč na Matěje Valentu, který výbornou přihrávkou připravil střeleckou pozici pro Jiřího Janouška a ten přesnou střelou k zadní tyči srovnal stav utkání na 3:3!

Dorostenci mohli v závěru utkání ještě strhnout vývoj zápasu na svou stranu, po zpětné přihrávce Jana Peka střílel David Beňo, mířil ovšem nad.

Starší dorost tak vstoupil do letní přípravy remízou 3:3 s juniorkou Hradce Králové. Další zápas odehrají na soustředění v Ústí nad Orlicí v sobotu 15. 7. od 10:00 proti Pardubicím.

Hradec Králové U21 – SK Slavia Praha U19+U18 3:3 (3:0)
Branky:
46. Azilinon, 74. Beňo, 88. Janoušek
Sestavy:
1. poločas: Radotić – Schneider, Drozda, Zárybnický, Michovský – Hönig, Macháček, Bejbl – Havránek, Čvančara, Bielesz
2. poločas: Radotić (60. Svítil) – Krupička, Škarda, Mach, Kotěra – Beňo, Valenta, Vaněk – Pek, Azilinon, Janoušek

SKSU17: Deset branek do sítě soupeře

Také U17 se na úvod sezony utkala s Hradcem Králové. Do vedení šla Slavia již ve 2. minutě, když se prosadil Tomáš Fencl. Druhý gól přidali sešívaní ve 20. minutě, brankář Jakub Markovič stáhl centrovaný míč do svých rukou, rychlým výhozem našel Jakuba Zeronika, který ještě vysunul Michala Hoška, ten svým přízemním centrem našel Daniela Koska, který umístěnou střelou přidal druhý gól.

Na 3:0 zvyšovali sešívaní ve 35. minutě, Jakub Zeronik vystihl rozehrávku soupeře, unikl obraně soupeře a předložil míč před odkrytou branku k nohám Jonáše Kneifelta, který zvyšoval už na 3:0.

V 37. minutě spálili sešívaní velkou možnost, po centru Daniela Koska zakončoval Jakub Zeronik pouze do brankáře. Míč se následně dostal za velké vápno k Matěji Vítovi, který skvělou individuální akcí proklouzl obranou a napravil to, co se nepovedlo jeho spoluhráčům – 4:0!

Poslední minuta prvního poločasu přinesla pátý gól, ten vstřelil kapitán Tomáš Vlček. Do druhé půle přišla do hry kompletně nová jedenáctka, také ta vstřelila svému soupeři pět branek. Tři z nich vstřelil Adam Vlasák, o další se postaral Tomáš Vlček a desátý gól do sítě soupeře vstřelil Marek Štrach.

Tým U17 si na úvod přípravy s chutí zastřílel a Hradec Králové porazil 10:0.

Hradec Králové – SK Slavia Praha 0:10 (0:5)
Branky:
3x Vlasák, Fencl, Kneifel, Kosek, Štrach, Vít, Vlček, Žambůrek
Sestava:
1. poločas: Markovič – Hošek, Walter, Vlček, Kosek – Červ, Vít, Zeronik – Fencl, Kneifel, Kubáň
2. poločas: Trefil – Bárta, Vincour, Brojo, Schneider – Hroník, Eichler, Žambůrek – Štrach, Vlasák, Douděra

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články