Do Slavie přichází Eduard Sobol | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Eduard Sobol

PRAHA – Slavia dotáhla příchod krajního obránce Eduarda Sobola ze Šachtaru Doněck. Dvaadvacetiletý obránce přichází do Edenu na roční hostování.
„Chtěl jsem vyzkoušet svou sílu v Evropě a jsem rád, že přišla taková možnost, jako je Slavia. Je to velmi silný tým, kde se můžu jako fotbalista dál vyvíjet,“ uvedl ke svému příchodu ukrajinský obránce, který už s týmem stihl i trénovat.

„Zázemí, tréninková hřiště, trenérský štáb i hráči, všechno je tu na velmi vysoké úrovni. Jsem rád, že jsem se dostal do takového týmu,“ pochvaluje si ukrajinský talent, který si prohlédl i samotný Eden.

„Poprvé jsem viděl stadion zevnitř. Myslím, že tu bude skvělá atmosféra. Když se tribuny zaplní fanoušky, bude to pohádka. Jako na divadle. Když jsem mluvil s ostatními hráči, říkali, že fanoušci skvěle fandí. A já bych rád pocítil tuhle atmosféru na vlastní kůži,“ doplnil Sobol, který už stihnul šest startů za ukrajinský národní tým.

Eduard Sobol má za sebou i zkušenosti ve skupině Evropské ligy, na což by rád navázal. „Rád bych pomohl týmu, abychom udělali dobré výsledky, vyhráli ligu a dostali do se Ligy mistrů,“ má jasno Eduard Sobol.

Dvaadvacetiletý ukrajinský obránce
Eduard Sobol přichází do Slavie na hostování ze Šachtaru Doněck. Odchovanec Metalurgu Záporoží přestoupil v únoru 2013 do Šachtaru, se kterým hned na konci sezony oslavil double a v následující sezoně titul obhájil. Další tři sezony strávil na hostování v Metalurgu Doněck, Metalistu Charkov a FK Zorja Luhansk.

S posledním jmenovaným týmem si zahrál i základní skupinu Evropské ligy. V nejvyšší ukrajinské soutěži pak nastoupil celkem osmdesátkrát. Eduard Sobol si svými výkony řekl o nominaci do ukrajinského národního mužstva, za které debutoval v září 2016 a odehrál v jeho dresu šest zápasů, z toho hned pět v kvalifikaci na mistrovství světa. Ukrajina je zatím ve své skupině na 4. místě s 11 body.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články