Další slávista ve výběru týdne Evropské ligy! | SK Slavia Praha
Více

Další slávista ve výběru týdne Evropské ligy!

PRAHA/ASTANA - Po Eduardu Sobolovi má Slavia po druhém hracím dnu druhého zástupce v sestavě týdne podle serveru uefa.com! Michael Ngadeu odvedl tradičně spolehlivou defenzivní práci, kterou vyšperkoval jedinou brankou sešívaných. Ve výběru nejlepších hráčů se tak prosadil vedle borců z Arsenalu nebo Zenitu.
Michael Ngadeu-Ngadjui si z pozice defenzivního záložníka už v 18. minutě naběhl na centr Jana Sýkory ze standardní situace a hlavou poslal míč do protipohybu gólmana. Ngadjuiho gól odstartoval pasáž obrovského tlaku Slavie, ze kterého bohužel pramenila už jen dvě nastřelená břevna po nádherných ranách Sýkory a Stocha.

„Začali jsme velice dobře a měli jsme ještě několik dalších šancí. Trefili jsme dvakrát břevno. Při gólu jsem jenom poslouchal trenérovy instrukce. Věděl jsem, kam mám běžet," komentoval Ngadeu situaci před svojí brankou.

Víme, jak máme zahrávat přímé kopy, kam máme střílet, a v hlavičkách jsem velmi silný. Takže to pro mě tentokrát dobře dopadlo," dodal kamerunský záložník, který podle statistik vyhrál sedm duelů a přerušil hned pět útoků soupeře.

Podívejte se, jak Michael spolu s Janem Sýkorou a Přemyslem Kovářem hodnotil zápas v Astaně:

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články