Cenný bod na půdě favorita, těšilo trenéra Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Cenný bod na půdě favorita, těšilo trenéra Šilhavého

VILLARREAL/ESTADIO DE LA CERAMICA – Sešívaní zaskočili favorita skupiny A a díky vydařenému vstupu do zápasu vezou ze Španělska bod za remízu. „Byť domácí stupňovali tlak, zvládli jsme to a vezeme kýžený bod. Musím kluky pochválit,“ říká Jaroslav Šilhavý.
„Velice cenný bod, který vezeme z půdy těžkého soupeře,“ potěšil výsledek trenéra Jaroslava Šilhavého. „Zápas se musel líbit, domácí prokazovali velkou kvalitu celé utkání, hlavně ve druhé půli,“ pokračoval v hodnocení.

Jeho týmu vyšel vstup do utkání. „Zaskočili jsme je ofenzivou a tím, že jsme byli nebezpeční dopředu. Po protiútocích jsme dali dva krásné góly. Další dvě nebo tři akce byly nedotažené. Pak jsme neudrželi pozornost a v krátkém sledu inkasovali dva góly, otřáslo. Byť domácí stupňovali tlak, zvládli jsme to a vezeme kýžený bod. Musím kluky pochválit,“ zdůraznil trenér.

Sešívaní bodovali na hřišti favorita. „Zisk bodu je nečekaný, je o to cennější, že jsme ho vybojovali na půdě favorita. Villarreal má vynikající techniku s míčem, jsou silní v kombinaci, těžko se jim odebíral balon. Mají rychlé hráče, velmi dobří útočníci, chodili prostředkem po narážečkách a kolmicích, kombinovali na malých prostorech. Je to španělský fotbal, hrají podobně jako Barcelona nebo Real,“ popisoval soupeře trenér.

Slavia se ale neztratila. „My jsme hráli jednodušeji, nechali nám prostor a my ho využili. Ukázali jsme jiné přednosti, se kterými jsme se prosadili,“ dodal. Slavia tak má po třech zápasech pět bodů. „Stále je to otevřené, Astana vyhrála 4:0. Lze předpokládat, že vyhraje i na půdě Tel Avivu. V součtu může být zajímavé, že jsme na bodu podrželi i Villarreal. Můžeme se do boje o první místo dostat všichni tři,“ uvažoval po utkání.
 
Ranou bylo nucené střídání stopera Simona Deliho, který musel o poločase kvůli zdravotním problémům opustit hřiště. „Bylo to pro nás hodně složité. Ztratili jsme vedení, navíc Simon dal vědět už 7 minut před pauzou, že laboruje se zraněním. Řekl ale, že vydrží do půle. Po dohodě s lékařem už pak nešel hrát. Pro Frýďu bylo těžké přeskočit na stopera, poslední dobou ve středu obrany moc nehrál. Rozkoukal se ale brzy a i díky němu jsme udrželi ve druhé půli čisté konto,“ pochválil obránce Michala Frydrycha trenér.

Slavia venku v pohárech opět inkasovala. „Stojí proti nám kvalitní týmy, těžkých zápasů naše mužstvo ještě tolik nehrálo. Jen další podobná utkání nás budou posouvat dopředu. Pokud uděláme chybu na téhle úrovni, soupeř ji potrestá. V lize ji třeba taky uděláme, ale soupeř je nepotrestá.“

Jak už je pravidlem, trenér opět zamíchal sestavou. „Přišli jsem kvalitní hráči, jsem rád, že je můžeme zužitkovat. V pátek přiletíme domů, v neděli nás čeká důležité ligové utkání s Libercem, tak dostanou šanci další hráči. Jsem rád, že to můžeme rozložit,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články