Bylo krásné, že fanoušci ani nechtěli domů, usmíval se trenér | SK Slavia Praha
Více

Bylo krásné, že fanoušci ani nechtěli domů, usmíval se trenér

PRAHA/EDEN ARENA – Slavia zvládla obtížné utkání proti druhé Plzni. „Prvotní bylo vítězství a tři body, Šli jsme si za tím, kluci to zvládli, sebevědomí nám v průběhu zápasu narůstalo, tlačili jsme a dali gól. Musím hráčům opět poděkovat,“ chválil svůj tým trenér Jaroslav Šilhavý.
„Ještě jsem z výkonu a závěru zápasu rozechvělý, skórovali jsme v hodině dvanácté, bylo krásné, že fanoušci ani nechtěli domů,“ usmíval se trenér Jaroslav Šilhavý po dlouhé děkovačce, která zakončila tříbodový večer v Edenu.

„Vstup do zápasu nebyl z naší strany optimální, měli jsme hodně nevynucených ztrát. Byla na nás patrná nervozita, takže byl úvod spíš taková taktická bitva. V závěru poločasu už jsme se osmělili a vytvořili si pěkné šance. Za druhou půli je vítězství určitě zasloužené,“ chválil trenér.

Cílem bylo v Edenu bodovat naplno. „Prvotní bylo vítězství a tři body, kdyby nám někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme 1:0, tak to bereme. Mohli jsme mít také jen bod, ale s remízou jsme se nechtěli spokojit. Šli jsme si za tím, soupeř hrál pak v deseti a my jsme ho k ničemu nepustili. Kluci to zvládli, sebevědomí nám v průběhu zápasu narůstalo, tlačili jsme a dali gól. Musím hráčům opět poděkovat,“ zdůraznil trenér.

Jaká byla taktika pro nedělní utkání? „Zesílili jsme střed pole jako na podzim. V rámci střídání jsme pak poslali do hry Mešanoviče a Tecla s cílem zjednodušit hru. Hlavně Muris trápil obránce, měl tam ohromnou šanci a mohl to rozhodnout,“ vysvětlil trenér.

Vítězství proti silné Plzni je důležité. „Výhra proti tak silnému soupeři nám leccos napověděla. Směřujeme do Evropy, kde budeme hrát velké zápasy. Tohle byl jeden, který napověděl, že jdeme správným směrem, pomalinku se tam tlačíme,“ ocenil Jaroslav Šilhavý.

Gólman Jiří Pavlenka v jeden okamžik přiznal tečovaný míč. „Pamatoval si, že nepřiznal teč a za tři minuty dostal branku, tak si to asi tentokrát nechtěl zakřiknout,“ smál se trenér. „Je to gesto fair play,“ uznal vzápětí.

Utkání rozhodl Michal Frydrych. „Většinu času hrál na postu stopera, ale odehraje i post krajního obránce. Je to poctivý, charakterní hráč, má to vydřené. Narodila se mu dcera, tak jsem mu to moc přál. Je silný ve standardkách a soubojích, takže není náhoda, že dal gól, umí si najít místo,“ chválil trenér.

Slavia udržela první ligovou příčku, trenér přesto zůstává v otázce titulu realista. „Musíme krotit euforii, jedině tvrdou prací se dostaneme dál. Titul máme ve svých rukou a budeme o něj bojovat. Zápas s Plzní nás k němu posunul blíž, ale ve hře je pořád třiatřicet bodů. Chceme se připravit na Teplice a pokud budeme pořád hrát stejně poctivě, třeba to může dopadnout,“ doufá.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články