All Stars Cup skončil: Slavia šestá, vítězem Hamburk | SK Slavia Praha
Více

All Stars Cup skončil: Slavia šestá, vítězem Hamburk

PRAHA/EDEN - Šestý ročník turnaje All Stars Cup, jehož byla Slavia spoluorganizátorem a dostala finanční podporu od Magistrátu, je u konce. Slavia obsadila nakonec šestou příčku, vítězem celého turnaje se stal německý Hamburk, který ve finále porazila 1:0 Olympique Marseille.

Slavia během posledního dne All Stars Cupu nejprve nastoupila do čtvrfinále proti Olympique Marseille, ve kterém sice byla lepším týmem, ale nakonec podlehla 0:1. V následném utkání o umístění porazila mexický Chivas a o konečné páté místo bojovala s japonskou Jokohamou. Po penaltách se z páté příčky nakonec radovala Jokohama.

Sobota: Slavia postoupila ze skupiny:

V sobotu v Edenu pokračoval turnaj dalšími zápasy. Slavia byla součástí dopoledního programu a v rámci skupiny E získala 4 body, když nejprve prohrála s Dinamem Záhřeb 0:2, poté porazila 1. FK Příbram 2:0 a nakonec v důležitém zápase remizovala s mexickým Chivasem 1:1.

Odpoledne byly na programu další zápasy osmifinalových skupin, jejichž výsledky posunuly Slavii do čtvrfinále turnaje. Slavia postoupila mezi nejlepších 8 týmů z posledního místa a ve čtvrtfinále se tak utká s doposud nejlepším týmem turnaje, francouzským Olympique Marseille. Utkání začíná v tréninkovém areálu Slavie v neděli ve 14:40.

Nedělní program ale začíná již v 9:00 zápasy o udržení, čtvrtfinálové boje poté startují ve 14:00.

Výsledky Slavie ve skupině E:


Dinamo Záhřeb - SK Slavia Praha 2:0
1. FK Příbram - SK Slavia Praha 0:2
SK Slavia Praha - Chivas Guadalajara 1:1

Výsledky Slavie ve skupině C:

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:0
Johokama F. Marinos - SK Slavia Praha 1:1
SK Slavia Praha - Atletico Madrid 1:1

Neděle: Boj o semifinále a nakonec šesté místo

V neděli čekalo sešívané čtvrtfinále turnaje. Slavia, jakožto nejlepší český tým na turnaji, se utkala s Olympiquem Marseille, dosud nejlepším týmem celého turnaje. Svěřenci trenéra Miroslava Jíry byli lepším týmem, ale po ojedinělé šanci francouzského týmu těsně po přestávce inkasovali a nakonec prohráli 0:1.

Olympique Marseille - Slavia 1:0
Branka: Pelloux

Slavia tak bojovala o umístění o 5. až 8. místo. Nejprve na sešívané čekal mexický Chivas a do utkání vstoupili lépe slávisté. Vedení zařídil svým gólem Petr Kovařík, ale následně po chybě gólmana mexický tým vyrovnal. Vítězný gól, který si ale připravil Ondřej Žežulka, stál opravdu za to. Střela zpoza vápna skončila přesně v šibenici.

O konečné páté místo se tak sešívaní utkali s Jokohamou, která porazila v "malém semifinále" obhájce titulu Sporting Lisabon. Sešívaní šli v utkání brzy do vedení, ale japonský tým stačil vyrovnat a o konečném umístění tak musely rozhodovat pokutové kopy. Po nich se radovala Jokohama a sešívaní tak obsadili šesté místo.

Šestý ročník All Stars Cupu ovládl Hamburk

V semifinále All Stars Cupu se předvedla čtveřice týmů Atlético Madrid, Dinamo Záhřeb, Olympique Marseille a německý Hamburk. Z postupu do finále se radovali hráči německého a francouzského týmu.

V souboji o třetí místo se utkali Dinamo Záhřeb a Atlético Madrid a diváci v Synot Tip Areně viděli velmi atraktivní fotbal, ve kterém vyčnívala zejména dvojice chorvatských hráčů Lovren a Brekalo. Ze zisku bronzových medailí se zejména díky této dvojici mohli radovat hráči Dinama Záhřeb.

Finále nabídlo opatrnější fotbal než utkání o třetí místo. Hamburk byl přeci jen o něco lepším týmem a vedení 1:0, které zařídil Köhlert, s přehledem v závěru pohlídal.

Po třech letech v řadě, kdy All Stars Cup ovládl Sporting Lisabon, se tak může ze zisku trofeje radovat německý tým.

Konečné pořadí:

1. Hamburger SV
2. Olympique Marseille
3. GNK Dinamo Záhřeb
4. Atlético Madrid
5. Jokohama F. Marinos
6. SK Slavia Praha
7. CD Chivas Guadalajara
8. Sporting Lisabon
9. Bohemians Praha 1905
10. Györi ETO FC
11. FC Hradec Králové
12. Inter Milán
13. SK Dynamo České Budějovice
14. FK Dukla Praha
15. FC Viktoria Plzeň
16. 1. FK Příbram

Individuální ocenění:

Nejlepší hráč: Houssein Zakouani Said (Olympique Marseille)
Nejlepší střelec: Davor Lovren (GNK Dinamo Zagreb)
Nejlepší brankář: Daniel Toman (SK Slavia Praha)
Nejlepší obránce: Victor Amoros (Olympique Marseille)
Nejlepší záložník: Jean Carlo Yañez Cortes (Atlético Madrid)
Nejlepší útočník: Mats Köhlert (Hamburger SV)
Nejlepší trenér: Daniel Petrowsky (Hamburger SV)
Nejlepší rozhodčí: Ondřej Pechanec
Cena Fair Play: Yokohama F. Marinos

Podrobnější informace o výsledcích naleznete na webových stránkách turnaje All Stars Cup.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články