Slavia vstupuje do jarní části sezony s řadou změn | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstupuje do jarní části sezony s řadou změn

Na tradiční tiskovou konferenci před začátkem jarní části sezony přišli představit své plány a představy a odpovědět na dotazy novinářů čtyři zástupci našeho klubu. Miroslav Platil, Michal Petrouš, Karol Kisel a Martin Vaniak.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Na tradiční tiskovou konferenci před začátkem jarní části sezony přišli představit své plány a představy a odpovědět na dotazy novinářů čtyři slávističtí zástupci. Kromě generálního ředitele Miroslava Platila a trenéra Michala Petrouše také dvojice hráčů. Kapitán Karol Kisel a jeho zástupce Martin Vaniak.

 

„Hodně se mluvilo o tom, že Slavia prochází určitým procesem, který by měl přinést sportovní i ekonomickou stabilizaci společnosti. Jsou to spojené nádoby, dával jsem do médií informace, jak některé z těch věci Slavii zatěžovaly. Pokračovali jsme v ozdravném duchu, leckdy to ovšem bylo chápáno různě,“ zněla úvodní slova generálního ředitele Slavie pana Miroslava Platila.

„Pokračovali jsme v ozdravném duchu, podařila se řada věcí, změnila se personifikace sportovního úseku. Došlo ke snížení počtu hráčů pod smlouvou. Na začátku mého působení jich Slavia měla 84, dnes už je to číslo o 39 nižší.  Postupně se blížíme naší představě, kdy bychom chtěli mít zhruba 40 hráčů pod smlouvou. Abychom saturovali A-tým a aby hráči v béčku mohli dostat příležitost ukázat, že mohou hrát v A-týmu,“ pokračoval Platil.

„V současnosti probíhá proces, který souvisí se vstupem nového strategického partnera. Na můj vkus tato jednání probíhají docela dlouho, ale není to nic jednoduchého. Při vstupu ENICU zabral celý postup podle mých informací 4 měsíce. Kromě našeho auditu probíhá i řada procesů ze strany nového partnera.“

„V souvislosti s probíhajícími změnami rezignoval na svůj post v představenstvu Slavie pan Tomáš Rosen. Všechno úsilí směřuje k valné hromadě, která proběhne v blízké době. Na její svolání je třicetidenní lhůta.“

„Zcela jsme naplnili naše představy o zimní přípravě, absolvovali jsme velmi dobré soustředění. Z hlediska PR byla velmi vydařená akce účasti Slavie ve Splitu, proběhla ve velmi přátelské atmosféře a myslím si, že neudělala ostudu Slavii ani českému fotbalu. Věřím realizačnímu týmu a všem hráčům, že v jarní části sezony předvedou to nejlepší,“ zakončil Miroslav Platil.

 

„Naumov ještě není v optimální formě, Kaufman se zotavuje po únavové zlomenině, měl by být s námi na hřišti příští týden, Mikula má nakopnutý palec ze zápasu s Příbramí. Milan Černý si přivezl drobné šrámy z utkání jedenadvacítky,“ okomentoval momentální situaci ve slávistickém kádru trenér A-týmu Michal Petrouš.

„Nepřipouštíme si, že by Slavia sestoupila. Všichni přemýšlí pozitivně. Věřím mužstvu, že potvrdí dobré výsledky z přípravy a že si je přeneseme do ligy. S gólmany jsem měl sezení před zápasem se Slovanem. Chytat začne Martin Vaniak. Za ním Bobby Zlámal a jako třetí gólman Honza Hanuš.

Milan byl základním kamenem podzimní sestavy. Myslím, že nějaké znovusžívání se s mužstvem nebude potřebovat. S týmem je sžitý, tam bych neviděl problém. To, jak se celá situace ohledně něj vyvinula, jsem uvítal,“ doplnil ještě Petrouš.

 

„Těším se na sezonu, jako každý fotbalista. Nemůžeme se dočkat a za celý tým říkám, že bychom chtěli do sezony dobře vkročit a vyhrát. Připravený jsem a jsem v pořádku. Podpořím kluky a jako ostatní ze sebe vydám všechno. Chceme, aby fanoušci byli spokojení,“ reagoval na jeden z dotazů kapitán týmu Karol Kisel, který vynechal poslední přípravné utkání se Slovanem Bratislava.

„Ztratili jsme hodně hráčů, ale je to logický vývoj této situace. Já klukům věřím. Odešlo sice asi osm hráčů, ale nemám pocit, že bychom byli slabší. Jsme silnější, a hlavně jsme silnější duchem, týmem. Musíme to ukázat v lize.  Budu se snažit mladým pomoct, aby tomu tlaku nepodlehli. Musíme udělat dobré výsledky a pomoct Slavii k záchraně,“ doplnil náš kapitán.

Brankář Martin Vaniak odpovídal na otázku, jakou diváckou návštěvu v pátek očekává: „Já bych všechny fanoušky určitě pozval, ale musíme čelit realitě. Jsme v Čechách, zápas je navíc hodně večer. Budu spokojený, když přijde aspoň pět tisíc. Pak budeme rádi.“

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články