Béčko sehrálo přípravný zápas s A-týmem Liberce | SK Slavia Praha
Více

Béčko sehrálo přípravný zápas s A-týmem Liberce

B-tým Slavie sehrál přípravné utkání s A-týmem Liberce. Pro Severočechy byl zápas s naším béčkem generálkou před startem jarní části Gambrinus ligy. Liberec vyhrál...

PRAHA/NYMBURK – B-tým Slavie sehrál přípravné utkání s A-týmem Liberce. Pro Severočechy byl zápas s naším béčkem generálkou před startem jarní části Gambrinus ligy. Liberec vyhrál 1:0, když se v 53. minutě trefil Petr Papoušek. Největší šanci Slavie měl Martin Hurka, který ve 25. minutě nastřelil břevno.

„Prohráli jsme 0:1, takže spokojený být nemůžu. Byli jsme doplněni hráči našeho áčka, kteří nám výrazně pomohli, vyzdvihl bych výkon Zbyňka Pospěcha vepředu, který zakrýval těžké balony, velmi dobře zahrál i Martin Hurka, který byl blízko gólu, když z trestného kopu nastřelil břevno. A k těmto dobrým výkonům se připojili i naši mladí hráči. Velmi dobře pracovala obranná řada s Davidem Hubáčkem. Liberec hrál generálku na ligu, my jsme v tomto zápase hráli poprvé na přírodní trávě, takže i vzhledem k těmto okolnostem mohu být s prvním poločasem celkem spokojen,“ uvedl trenér B-týmu Pavel Řehák.

„Do druhého poločasu jsme nastoupili téměř ve stejné sestavě s Berkovcem v bráně. Bohužel jsme si vybrali takovou slabou chvilku mezi 48. a 58. minutou, kdy nám soupeř dal gól po tečované střele. Příslibem určitě byly výkony mladých hráčů. Škoda toho výsledku, gól jsme měli na kopačce, Zbyněk Pospěch jen těsně minul branku. Tímto zápasem načerpali naši mladí hráči, kteří přišli z dorostu, další velké zkušenosti s dospělým fotbalem,“ dodal Pavel Řehák.

Z A-týmu Slavie do utkání nastoupili Jan Hanuš, Bassirou Dembélé, David Hubáček, Zbyněk Pospěch a Martin Hurka.

„Přítomnost starších hráčů na hřišti je pro naše mladé hráče velmi důležitá, protože ty mladší kluky na hřišti povzbudí, poradí jim, usměrní je. Jsem moc rád, že má Michal Petrouš k tomu tento přístup, je to jedině dobře i pro Slavii,“ uzavřel trenér B-týmu Pavel Řehák.

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha B 1:0 (0:0)

Branka: 53. Papoušek

Liberec: Bičík – Gebre Selassie (70. Zeman), Holeňák (70. Sivrič), Kelič (70. Dejmek), Fleišman (70. Janů) – Vácha (70. Zieris) – Štajner (70. Martan), Papoušek (70. Vlasko), Dočkal, Breznaník – Nezmar (70. Vojta)

Slavia: Hanuš (46. Berkovec) – Galus (80. Mráz), Begič, Hell, Hubáček – Kučera (62. Šimeček), Prošek, Dembélé, Kolařík – Hurka, Pospěch

Damir Begič a Harris Vignozzi jsou ve Slavii na testech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články