U9 se zúčastnila kvalitně obsazeného turnaje v Německu | SK Slavia Praha
Více

U9 se zúčastnila kvalitně obsazeného turnaje v Německu

v sobotu 5.2.2011 jsme se vydali na halový turnaj do BLAUSTEINU / předměstí Ulmu /. Řidiči MELDA, ŽÍŽALKA, TOMÁŠ a ROMAN byli na srazu v KRÁLOVÁKU včas a v plné síle. Po kafíčku jsme se naskládali do auta vyrazili směr NĚMECKO. Cesta byla poklidná a dobře uběhla. Kolem jedné jsme dorazili do ULMU kde jsme si šli prohlédnout centrum města s ohromnou katedrálou. Po prohlídce jsme vyrazili směr BLAUSTEIN, který byl vzdálen asi 10 km. V hale hrála kategorie 2000, a tak jsme se seznamovali s prostředím, atmosférou / to němečtí rodičové umí moc dobře / a trochu i pravidly. V tomto ročníku ve finále porazil STUTTGART HERTU BERLÍN. Kolem sedmé hodiny jsme odevzdali děti do rodin / trošku fňukání bylo, ale nakonec se jim líbilo /a rodiče vyrazili do svého penzionku. Po věčeři jsme se po celodenním programu uložili ke spánku .

 A v neděli začal samotný turnaj. Na naše poměry dost rozdílné pravidla, mantinely 1,2 m vysoké kolem celého hřiště, hráno 9 minut, brankář nesměl opustit svoji polovinu, nesměl překopnout míč přes půli i jako hráč v poli, auty se kutálely, nesmělo se kopat přímo na branku, proto to vždy byl nepřímý kop, což si myslím bylo dobře jak pro kluky, že si musejí nahrát a né kopat přímo na branku jako se to děje u nás a všichni to tak děláme. Bylo vidět, že Němci to už mají natrénováno a padá z toho hodně branek. I míč se nám zdál hodně skákavý, ale s tím vším jsme se museli smířit a hrát jak to umíme .

 SLAVIA - 1. FC KAISERSLAUTERN 0:2
První zápas jsme byli dost nervózní a taky jak se říká zaplatili jsme nováčkovskou daň .Utkání bylo hodně běhavé, protože mantinely nepřerušily hru. Branky jsme dostali po chybě v naší obraně a z TRESTNÉHO KOPU!

 SLAVIA - SSV ULM 1846 4:1 ŠVESTKA 2 , ŽÍŽALA , ŠTĚPNIČKA
 Ve druhém utkání jsme se utkali z mužstvem, se kterým jsme v září prohráli 1:0 na turnaji venku, a tak jsme měli co oplácet. Toto utkání jsme už hráli dobře s napadáním, běháním, střelbou a přihrávkou. Soupeř to nebyl vůbec snadný, ale povedlo se nám zvítězit a kalkulovat v tabulce.

  SLAVIA - FC ERNE SCHLINS /A/ 4:0
ŽÍŽALA 2 , ŠVESTKA , ŠTĚPNIČKA
 Ve třetím utkání nasčekali RAKUŠANI, asi nejslabší soupeř v naší skupině, a tak se čekala kanonáda, ale ta se bohužel nakonala. První branku jsme vstřelili až ve 4 minutě a potom to tam spadlo ještě třikrát.

 V tomto utkání bylo důležité nastřílet co nejvíce branek ,protože se hrálo na SKÓRE a při rovnosti tak na VÍCE VSTŘELENÝCH BRANEK. Jsem rád, že se nehrálo na VZÁJEMNÝ ZÁPAS jako je to u nás na každém turnaji, poněvač chceme, aby se hrálo útočně a né taktizovat a dostat co nejméně branek. Také jak se později ukázalo tak to v konečném součtu bylo důležité. Systém turnaje byl, že první dva ze skupin postoupili společně z dvěma nejlepšími z třetího místa .

  SLAVIA - BAYERN MÜNCHEN 1:2
ŽÍŽALA
  Po dvou vyhraných utkáních nás čekal soupeř zvučného jména. Ale naši Žížalkové, Štěpové, Rudové, Sirkové, Ferdové a další se jich vůbec nezalekli a po pravdě musím říct, že jsme je k ničemu nepustili. Utkání mělo velký náboj, protože vítezstvím bychom si zajistili postup do čtvrfinále. Zápas se pro nás začal dobře když Sirkův kop dorážel ŽÍŽALKA a vedli jsme nad slavným BAYERNEM, potom troch úřadoval ROZHODČÍ a trochu jim pomáhal, nesměli jsme atakovat brankáře, tvrdou hru viděl pouze u nás, ale stále jsme je k ničemu nepouštěli. Kluci makali, napadali, tvrdí v soubojích až s toho byla celá hala paf. Nakonec po RUDOVĚ ruce, kterou si nechtěně sám nakopl nikým atakován a SIRKOVÝM ODKOPEM DO STROPU jsme dali šanci kopat dva nepřímé kopy soupeřovi a ten je potrestal dvěma goly. Myslím, že to byly jediné dvě střely na naší branku. Jak jsem už psal, prostě ty kopy maj Němci natrénované a my je ještě k tomu neuměli ani bránit. Samozřejmě se klukům nedalo nic říci jen uznání jak zápas odmakali.

 SLAVIA - TSV BLAUSTEIN 3:0
MELÍŠEK 2 ,ŠTĚPNIČKA

 V tomto utkání se ukázalo jak je potřeba dávat branky, protože jsme museli k postupu ze 3 místa vyhrát 3:0, abychom měli jistotu. Domácí se k ničemu nedostali a když jsme dali brzo první branku, tak jsem věřil, že se to povede, ale znáte to, když musíte tak to tam nepadá. Nakonec se to povedlo a postoupili jsme přes EINTRACHT FRANKFURT mezi 8 nejlepších.
 
 ČTVRTFINÁLOVÉ DVOJICE NEBYLY VŮBEC JEDNODUCHÉ /všechno zvučná jména /

  1.FC N'URNBERG - HERTA BSC BERLIN
  VFB STUTTGART - 1.FSV MAINZ 05
  KAISERSLAUUTEN - SLAVIA
  BAYERN MÜNCHEN - BAYER 04 LEVERKUSEN

  SLAVIA - KAISERSLAUTERN 1:0 ŽÍŽALA

 Ve čtvrtfinále jsme nastoupili proti vítězi naší skupiny/ bez ztráty bodu,když porazili i BAYERN 3:1/ . Nabádal jsem kluky , že se nestává, aby nás porazil někdo na turnaji dvakrát, a tak jsme šli postoupit mezi top čtyřku. Opět kluci na soupeře vlítli a brzo se ŽÍŽALKOVI podařilo dát vytouženého gola .Stále kluci makali, ale nepodařilo se přidat ten vytoužený pojišťovák. Naštěstí se hrálo více u soupeře a když ohrozili naší branku, tak tam byl náš SIRKA, a tak jsme zvítězili.

  SLAVIA - HERTA BERLÍN 1:4 ŠTĚPNIČKA

 V semifinále jsme narazili na nejútočnejší mužstvo, když v 6 zápasech nastřílelo 30 branek. Také jsme to brzo pocítili a prohrávali 2:0 .Když ŠTĚPI snížil, tak z naší strany začala větší aktivita, ale stále to tam nepadalo a tak jsme nakonec ještě dvakrát inkasovali z brejků.

Doopravdy to byl nejlepší tým turnaje, když ve finále dal TROJKU BAYERNU, který v semifinále porazil STUTTGART 5:2 a to nás poslalo na 4 místo ,díky jedné vstřelené brance v semifinále .


 sestava
SIROTNÍK - ŽÍŽALA , ŠTĚPNIČKA , PETRACH - MATYS , ŠVESTKA , HRUBEŠ , MELÍŠEK

 SIROTNÍK byl vyhlášen NEJLEPŠÍM BRANKÁŘEM TURNAJE . To pro nás bylo velké překvapení ,protože brankářů dobrých tam bylo hodně, ale SIRKA si tu cenu zasloužil !!!!!!!!!!!!!!!

  J.CH.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články