Slavia k zápasu s Bohemians Praha | SK Slavia Praha
Více

Slavia k zápasu s Bohemians Praha

PRAHA - Zástupci vedení Slavie se minulý týden sešli ze zástupci fanklubu a Ultras na společném jednání,které se mimo jiné zabývalo spoluodpovědností Slavie za chování svých příznivců během venkovních zápasů. Na webu vám přinášíme informace o tomto jednání, ale také důležité pokyny k utkání na Strahově proti Bohemians Praha. Prosíme všechny fanoušky, aby si tento článek pozorně přečetli.
PRAHA - Na zápas 17. kola Gambrinus ligy se Slavia a její fanoušci vydávají na stadion na Strahově, který z minulosti všichni velmi dobře známe. Změří zde síly s Bohemians Praha.



Slavia jednala s fanoušky

Zástupci vedení Slavie se před tímto utkáním sešli se zástupci Fanklubu a Ultras s cílem projednat průběh jarní sezony z hlediska fanoušků v Edenu a také stadionech, kde Slavia bude hrát venkovní zápasy.

Mimo jiné se jednalo o podmínkách a úrovni sektorů pro diváky, distribuci vstupenek a také o nových pravidlech platících pro hostující kluby, kdy ČMFS následuje evropský trend postihující hostující kluby za nevhodné chování jejich fanoušků.

V této souvislosti Slavia oceňuje vystupování a korektní chování fanoušků, kteří cestovali na utkání EL (do Janova, Valencie a Lille).

Nová legislativa a spoluodpovědnost hostujících klubů

Na jednání byla zmíněna nová legislativa – trestní zákoník, který umožňuje uložit pachateli až na 10 let trest zákazu vstupu na sportovní, kulturní a společenské akce, dále byly odprezentovány závěry ČMFS, respektive disciplinární komise, která potvrdila absolutní zákaz pyrotechniky při utkáních.

Byly projednány možnosti, jak v budoucnosti ještě více zlepšit choreografie, kdy není vyloučeno i použití řízených světelných efektů tak, aby se ale neporušoval výše uvedený zákaz a Slavie na taková vylepšení nedoplácela disciplinárními postihy.

Všichni víme, že pro všechna utkání jarní části Gambrinus ligy byla vyhlášena spoluodpovědnost hostujících týmů za chování svých fanoušků.

V tomto ohledu žádáme fanoušky Slavie, aby upustili od pokusů pronést a odpalovat pyrotechniku na strahovském stadionu. Prosíme, nepřidělávejte sobě ani klubu, který podporujete, zbytečné problémy.

Takové chování by mohlo způsobit finanční pokutu Slavii a navíc zamezí dalším jednáním mezi vedením Slavie, Fanklubem a Ultras. V této souvislosti považujeme za důležité, že se k dialogu a spolupráci s fanoušky přihlásilo i vedení ČMFS, které uvedené skupiny pozvalo ještě během jara k jednání o této problematice.

Pro Slavii je utkání na Strahově pro další vývoj jarní části Gambrinus ligy mimořádně důležité. Předpokládá se, že dorazí do kotle až tisíc našich fanoušků, nejméně další tisíc bude na dalších tribunách, budeme v obrovské přesile oproti příznivcům domácího klubu. Máme velkou možnost na tomto stadionu vytvořit domácí atmosféru, kterou naši fotbalisté potřebují a dovést je ke třem důležitým bodům.

Pokyny od pořadatelů utkání

Zástupci Bohemians Praha nám poskytli soupis osmi důležitých pravidel pro všechny fanoušky, kteří zamíří na sobotní utkání Slavie na Strahově. Prosíme naše fanoušky, aby si je pozorně přečetli.

1. Strahovský stadion bude otevřen v 17.00 hodin.
2. Východní a severní tribuny jsou vyhrazeny pouze pro fanoušky SK Slavia Praha.
3. Západní tribuna je vyhrazena pouze pro fanoušky FC Bohemians Praha.
4. Na stadion je zakázáno vnášet jakékoliv nebezpečné předměty včetně pyrotechniky, stejně jako je zakázáno ničit zařízení stadionu a vstupovat na hrací plochu - viz Návštěvní řád.
5. Na stadion nebude vpuštěn nikdo, kdo bude pod vlivem alkoholu - k dispozici jsou alkotestery, budou prováděny kontroly.
6. Všechny sektory budou monitorovány audiovizuální technikou.
7. Všichni slušní fanoušci jsou vítáni. Pro naše fanoušky budou před utkáním k dispozici dvě pokladny u vstupu D9.
8. Každý přestupce Návštěvního řádu bude předán PČR ke zjištění totožnosti a dalšímu řízení.

 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články