Příprava s Hradcem nerozhodně (Video) | SK Slavia Praha
Více

Příprava s Hradcem nerozhodně (Video)

PRAHA/EDEN – Po návratu ze soustředění sehráli slávisté další ze zimních přípravných zápasů proti Hradci Králové. A teplotní rozdíl přes dvacet stupňů a přechod z přírodní trávy zpět na tu umělou v Edenu jim příliš nesvědčil.
PRAHA/EDEN – Po návratu ze soustředění sehráli slávisté další ze zimních přípravných zápasů proti Hradci Králové. A teplotní rozdíl přes dvacet stupňů a přechod z přírodní trávy zpět na tu umělou v Edenu jim příliš nesvědčil. Slavia sice měla po celý zápas převahu, dlouho to ale vypadalo na vítězství hostů. Až na samotném konci zápasu zachránil remízu Mirko Ivanovski.

Sešívaní nastoupili s dvojicí stoperů Ragued – Hubáček, ovšem daleko více práce měla v první půli obrana Hradce. Jenomže ani Šenkeřík, ani Vlček se ve svých šancích nedokázali prosadit.

První branka tak padla až po změně stran, a to do sítě za Martinem Vaniakem, který pro druhou půli vystřídal Seneckého. Po průniku z pravé strany se ve 46. minutě trefil Pilař.

Slavia dlouho nemohla dobýt obranný val hostů, vstřelit branku se jí povedlo až dvě minuty před koncem řádné hrací doby. Po akci Mikuly na pravé straně a přihrávce Vaňka se technickou střelou přes gólmana prosadil Ivanovski.

Závěrečný tlak přinesl hlavičku Mikuly a technickou střelu Ivanovskiho, druhou branku se ale domácím vstřelit nepodařilo. Slavia tak s Hradcem Králové remizovala 1:1.

„Pořád je to zatím improvizované v obraně, dnes jsme na pozici stopera v první půli vyzkoušeli Hocine Ragueda. Milan Kopic by měl už být snad brzy v pořádku, doufáme, že do toho sobotního zápasu už bude moci nastoupit. Situace jsme si vytvářeli, ale v některých případech to chtělo přesnější zakončení a více důrazu v šestnáctce. Prospali jsme úvod druhé půle, když jsme inkasovali branku. Převahu jsme sice měli, ale před brankou to chtělo být  pohotovější a určitě důraznější,“ uvedl po zápase trenér Karel Jarolím.

Na Kanárských ostrovech v zápase proti Vecindariu nastoupil na pozici stopera Petr Trapp, proti Hradci Králové Hocine Ragued. „Oba hrají na pozici defenzivního záložníka, tak jsme je chtěli vyzkoušet. Myslím si, že určitá varianta by to mohla být,“ dodal Karel Jarolím.

SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 88. Ivanovski - 46. Pilař
Slavia 1. poločas: Senecký - Krajčík, Ragued, Hubáček, Trubila - Grajciar, Trapp, Koreš, Hloušek - Vlček, Šenkeřík
Slavia 2. poločas: Vaniak - Mikula, Lafrance, Hubáček, Trubila - Milan Černý, Vaněk, Janda, Hloušek - Ivanovski, Kysela
ŽK: Vaněk

Videosestřih ze zápasu si můžete prohlédnout zde

utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články