O výhře nad Las Palmas rozhodl Ivanovski | SK Slavia Praha
Více

O výhře nad Las Palmas rozhodl Ivanovski

KANÁRSKÉ OSTROVY/MASPALOMAS – Slavia sehrála svůj první zápas na soustředění na Kanárských ostrovech. V příjemném počasí a na kvalitním terénu jsme se ve středu večer utkali s druholigovým U.D. Las Palmas.

KANÁRSKÉ OSTROVY/MASPALOMAS – Slavia sehrála svůj první zápas na soustředění na Kanárských ostrovech. V příjemném počasí a na kvalitním terénu jsme se ve středu večer utkali s druholigovým U.D. Las Palmas.

Už první půle ukázala, že Slavia bude v zápase lepším týmem. Poprvé se prosadil Stanislav Vlček už v sedmé minutě, jeho branka ale nebyla uznána pro postavení v ofsajdu. Stejně dopadl se svým gólem ve 22. minutě Zdeněk Šenkeřík. Jeho krásnou hlavičku opět „pokazil“ zdvižený praporek rozhodčího. Soupeř se předvedl až těsně před koncem poločasu, Darino po hezkém průniku trefil boční síť.

Radovat se tak Slavia mohla až v 71. minutě. Hlouškův roh vrátil hlavou před branku Trubila, ve vápně se zorientoval Ivanovski a poslal míč přesně k tyči.

Velmi dobrý zápas odehráli v obraně Hubáček a Lafrance, kteří nepřipustili žádnou větší šanci soupeře. Ve druhém poločase navíc poprvé za Slavii nastoupil slovenský gólman Štefan Senecký, který na 45 minut vystřídal Vaniaka.

„Přestože jsme hráli se soupeřem ze druhé španělské ligy, byla to pro nás slušná prověrka,“ pochválil zápas trenér Slavie Karel Jarolím.

„Poprvé jsme navíc hráli na přírodní trávě. Nedostali jsme branku, i když jsme museli řešit několik obtížných situací. Z obrany navíc vypadl kvůli bolavé achilovce Kopic, takže jsme museli malinko improvizovat, vzadu hrál Vitali Trubila, se kterým počítáme spíše do zálohy.“

„Že je Štefan Senecký kvalitní gólman jsme věděli už dříve, zajímali jsme se o něj ještě předtím, než odešel do Turecka. V dnešním zápase působil velmi jistým dojmem,“ dodal ještě kouč Jarolím k debutu slovenského gólmana.

"Počkal jsem si na vrácený míč od Vitalije a stačil se vrátit s obráncem a nebýt v ofsajdu. Pak už jsem jenom míč trkl hlavou do brány, jsem rád, že jsem se trefil a že jsme vyhráli, zasloužili jsme si to," řekl našemu webu po utkání střelec vítězné branky Mirko Ivanovski.


U.D. Las Palmas – SK Slavia Praha 0:1 (0:0) Branky: 71. Ivanovski
Slavia 1. poločas: Vaniak - Krajčík, Lafrance, Hubáček, Trubila - Grajciar, Trapp, Janda, Hloušek - Šenkeřík, Vlček
Slavia 2. poločas: Senecký - Krajčík, Lafrance, Hubáček, Trubila - Grajciar, Vaněk, Ragued, Hloušek - Ivanovski, Kysela


online přenos

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články