Liga mistrů se blíží | SK Slavia Praha
Více

Liga mistrů se blíží

V předehrávce 23. kola Gambrinus ligy jsme uštědřili Hanákům nečekaný debakl. Vstřelili jsme Olomouci pět branek a stáhli náskok na vytoužené druhé místo na pouhé dva body. Situace v tabulce je tak mnohem radostnější, než před několika týdny.
Hned začátek zápasu naznačil, že se bude hrát nadprůměrný a útočný fotbal. Sigma měla v úvodu navrch, do šance se málem dostal Hapal, jehož akci zastavil "žlutou" rukou Petrouš, chvíli na to zmařil velkou příležitost Rojka, když se do brány nevešel jeho oblouček. Slávisté se v následujících minutách začali postupně osmělovat a vyrovnávat hru. Při první příležitosti se ještě Richard Dostálek zastřeloval, ovšem minutu před koncem poločasu už míč za zády Kamesche skončil: Lumír Sedláček z téměř nulového úhlu centroval před branku a míč k překvapení všech zapadl do šibenice. Olomoučtí hráči se však nenechali zaskočit a dál se snažili překonat Černého. Vyrovnání přišlo v 57., když se krásnou ranou trefil Kobylík. Fanoušci hnali moravský tým do útoku a mohlo to s námi dopadnout všelijak. Hanácké nadšení však utlumil Dostálek, který o šest minut později uklidil míč přesně pod břevno. Nastartoval tak červenobílou exhibici, kdy v krátkém rozmezí vstřelili góly Zelenka a o chvíli později Kuka. Za stavu 1:4 šli domácí definitivně do kolen, snažili se sice ještě o korekci výsledku, ale nebylo jim to souzeno. Naopak udeřilo na druhé straně: pátý hřebíček do olomoucké rakve zatloukl Tomáš Došek v nastaveném čase po centru Švancary.
Jak to viděli naši hráči?
Slávističtí fotbalisté si byli vědomi, že je čeká těžký duel, nicméně o vítezství nepochybovali. "Jeli jsme sem pro tři body a to jsme splnili. I po vyrovnání jsem věřil, že dotáhneme zápas do vítězného konce. Po šesti minutách dal Ríša krásný gól na 2:1 a to je posadilo na zadek." říká naše tradiční opora Ivo Ulich. V podobném duchu mluvil i Tomáš Došek, který se na hřiště dostal na poslední čtvrthodinu. "Zápas se lámal po našem druhém gólu, to rozhodlo. Tipoval jsem sice, že vyhrajeme 2:1, ale že to nevyšlo mi vůbec nevadí." Svůj vlastní příspěvek popsal velmi skromně: "Z pravé strany nahrával Ulich Švancimu a musím říct, že Petr mi perfektně nahrál, takže má na brance podíl tak 90 procent." Po delší době se v lize střelecky prosadil i Luděk Zelenka, který byl sám z konečného skóre překvapen "Samozřejmě jsem si přál, abychom vyhráli, ale takový výsledek jsem nečekal. Co jsem ve Slavii já, tak jsme v lize venku pět gólů nedali. Akorát čtyřku Drnovcím a Spartě, ale to jsme i čtyřku dostali." Luděk snad protrhl smůlu, která ho provázela: "Tomáš Kuchař mě trefil na přední tyči, bylo to od něj skvěle zahrané. Snad to ze mě spadlo, kluci si už ze mě dělali srandu." Současný nejlepší ligový střelec Pavel Kuka komentoval zápas takto: "Chtěli jsme hlavně neprohrát, že to dopadne takhle, to nikdo nečekal." Pavel zvyšoval na 4:1, když nadvakrát překonal Kamesche: "Škoda, že to do brány nespadlo už po hlavičce, gól by byl hezčí. Takhle to byla otázka štěstí, že se to ke mě odrazilo."
Jak to viděl náš trenér?
Asistent Pavel Řehák věřil, že z Olomouce tři body odvezeme: "Chtěli jsme minimálně neprohrát, ale cílem byly tři body. Zápas zlomil Ríša Dostálek, potvrdil to Luděk Zelenka a pak už to šlo samo."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články