Bylo nás pět (jedna) | SK Slavia Praha
Více

Bylo nás pět (jedna)

Není pravda, že Slavia má v posledních zápasech skvělou formu. Má ji totiž ještě lepší. Naposledy se o tom přesvědčili olomoučtí borci na Andrově stadiónu v pátek odpoledne. Sešívanci přijeli, nasázeli Hanákům pět gólů a bylo hotovo. Téměř životně důležitý zápas jsme zvládli s bravurou a nevídanou lehkostí. Začali jsme opatrně, Olomouc si vytvořila mírnou převahu, ale po Sedláčkově centru téměř od brankové čáry, který skončil v síti, jsme se ujali na konci první půle vedení. Domácí fanoušci sice hnali svůj tým do útoku, z čehož vyplynulo vyrovnání, nicméně po kanonádě, kterou začal Richard Dostálek a ukončil Kuka, definitivně vychladli. Opaření hráči Sigmy najednou nebyli s to vymyslet kloudnou akci, a tak na hřišti kralovala červenobílá šlechta. A aby toho nebylo dost, tak Tomáš Došek v poslední minutě pečetil vítezství.
Utkání se mimořádně vydařilo, jak herně, tak výsledkově. Co jsme vystřelili na bránu, to tam spadlo. Dávali jsme nádherné branky: výstavní byl zmíněný Sedláčkův centr do vinglu, stejně tak jako Kukova brazilská dorážka (mimochodem, Pavel se v tabulce střelců dotáhl na Hapala, který se v přímé konfrontaci nejlepších ligových kanonýrů neprosadil). Komentovat Richardův standardní víko-gól asi už nemá smysl - ten hoch to má zkrátka v sobě. Úspěšný zásah v lize si připsal po delší době i Zelenka, což znamená, že prolomil střeleckou smůlu a začne opět zatěžkávat konta našich soupeřů.
Ve světle moravské výhry můžeme brát hubenou jednogólovou výhru nad Bohemkou jako vyjímečný pokles pod limit tří gólů na zápas, který se v dalším domácím střetnutí, tentokrát s Příbramí opakovat nebude. V úterý ještě doladíme formu v Jablonci při poháru a v pátek - Marilo, těš se!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články