Forza Slavia | SK Slavia Praha
Více

Forza Slavia

Z části nevydařená sezóna může pro Slavii nakonec dopadnout velmi dobře. I když se ještě před pár týdny zdálo, že se budeme plácat kolem středu tabulky, už nyní je jasné, že jsme se znovu zapojili do boje o mnohem vyšší příčky. Pomáhá nám příznivý los, který nám do cesty přistavil v krátké době dva nejvážnější konkurenty, z nichž Teplice jsme už vyřídili. Pro nás vynikající remízu uhrála také mužstva Příbrami a Olomouce, která navíc musí postupně na Spartu, kde nám paradoxně mohou letenští výrazně usnadnit roli.
Vedle ligy máme v ohni ještě dvě želízka: zejména pohár, kde se utkáme s nepříjemným Jabloncem na jeho hřišti – utkání jistě nebude žádná selanka, zvlášť, když jsme tam nevyhráli už několik let. Žádný strom však neroste do nebe, a tak doufejme, že postup zůstane v Praze. Při troše štěstí se můžeme prokousat až do finále, kde by byla ideálním soupeřem Sparta. Vyhrát trofej při přímém souboji by bylo báječnou náplastí na pětigólový výprask z minulého roku, který jistě mnohým fanouškům i hráčům stále leží v žaludku.
Třetí oblast, kde může Slavia uspět, není sice tolik důležitá, nicméně k zahození také není. Jedná se o Pavla Kuku, který ztrácí jediný gól na Hapala v tabulce střelců. Při formě, kterou Pavel stabilně má, je první místo velmi pravděpodobné – vždyť do konce ligy zbývá ještě osm zápasů.
Stále je o co hrát, sezóna může skončit nad očekávání dobře – vybojovaná Liga mistrů, vyhraný pohár a nejlepší střelec. Vedle železných nervů a štěstí bude Slavia potřebovat ještě jedno: diváky. Bylo by přeci skvělé, kdyby místo tří tisíc fanoušků přišlo na derby s Bohemkou o sedm tisíc hlav víc. Mužstvu by se hned hrálo lépe a zápas by se rozhodoval dříve. A proto: choďme na Strahov, Slavia nás potřebuje!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články