Za fotbalové výtržnosti v Brně padly tresty | SK Slavia Praha
Více

Za fotbalové výtržnosti v Brně padly tresty

PRAHA - Soud v Brně potrestal v pátek za výtržnosti na fotbalovém utkání v Brně fanouška Baníku Ostrava Aleše Badinku. Za jeho chování mu uložil trest ve výši čtyř měsíců pobytu za mřížemi. Badinka se u soudu hájil tím, že na plochu vtrhl s úmyslem uklidnit ostatní fanoušky.
PRAHA - Soud v Brně potrestal v pátek za výtržnosti na fotbalovém utkání v Brně fanouška Baníku Ostrava Aleše Badinku.

Za jeho chování mu uložil trest ve výši čtyř měsíců pobytu za mřížemi. Badinka se u soudu hájil tím, že na plochu vtrhl s úmyslem uklidnit ostatní fanoušky.

Soudce Tomáš Kurfiřt s ním ale neměl slitování. „Míra byla v tomto případě překročena. Trpělivost s vámi byla již ze strany trestních orgánů dost dlouhá. Mírnější trest než vězení by k nápravě nevedl,“ prohlásil soudce.

Badinka má totiž v rejstříku trestů už pět záznamů.

Za nedělní výtržnosti je Aleš Badinka už pátým odsouzeným příznivcem fotbalového klubu z Ostravy. Utkání se konalo na brněnském městském stadionu. Před samotným zápasem vběhl opilý na hrací plochu a odmítl se vrátit do prostoru, vyhrazeného pro diváky.

Badinka byl jedním ze skupiny mužů, které policisté zadrželi při výtržnostech přímo na hrací ploše fotbalového stadionu v Brně.

Soudce už ve středu potrestal trojici mladíků veřejně prospěšnými pracemi. Čtvrtým do party byl Polák, kterého soud vyhostil z Česka na pět let.

V souvislosti s utkáním policie zatím podezřívá z výtržnictví dvanáct lidí. Už během týdne ale policisté uvedli, že stále prozkoumávají všechny dostupné materiály ze situace a seznam osob v jejich hledáčku se může rozšířit.

Vyhrocenou situaci na stadionu bezpečnostní agentura nezvládla, a tak byly nasazeny policejní pořádkové síly. Těm se podařilo agresivní fanoušky umravnit.

Policie zásah vyčíslila na 80 tisíc korun. Zatím nebylo rozhodnuto, jestli bude muset brněnský fotbalový klub tuto částku uhradit.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články