V neděli s Bohemians Praha (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V neděli s Bohemians Praha (mp3)

PRAHA - V neděli 1. března čeká Slavii první jarní derby. V rámci 18. kola Gambrinus ligy zavítá na hřiště Viktorie Žižkov, kde se střetne s Bohemians Praha. Výkop je ve 20 hodin.
PRAHA - V neděli 1. března čeká Slavii první jarní derby. V rámci 18. kola Gambrinus ligy zavítá na hřiště Viktorie Žižkov, kde se střetne s Bohemians Praha. Výkop je ve 20 hodin.

„Budeme chtít potvrdit tři body z prvního jarního kola a vyhrát. S těžkým terénem se budeme muset vypořádat bojovností a důrazem,“ uvedl před utkáním trenér Karel Jarolím.

„Petr Trapp léčí výron kotníku, fit ještě nejsou ani Šmicer s Dřížďalem, dlouhodobě jsou mimo hru Litteri, Kaufman a Volešák,“ vyjmenoval slávistický kouč absence pro nedělní zápas.

Bohemians Praha jsou v tabulce momentálně na dvanáctém místě a mají skóre 23:30. „Je to hodně nevyzpytatelné mužstvo. V některých zápasech dokážou vstřelit hodně branek, ale také hodně gólů dostávají,“ myslí si Marek Suchý.

„Uvidíme také, jak bude vypadat terén. Pokud bude hodně težký, tak to bude hlavně o bojovnosti. Já si myslím, že soupeř bude spoléhat právě na tohle. Na podzim například porazili Spartu 4:3, ale já doufám, že v neděli to tak divoký průběh mít nebude a že ten zápas zvládneme a vyhrajeme. A že v bojovnosti se soupeři nejen vyrovnáme, ale že ho i předčíme a že navíc k tomu přidáme i trochu té fotbalovosti,“ říká dvacetiletý obránce.

Útočník Aleš Besta je přesvědčen, že ani těžký terén Slavii nezabrání v tom, aby předváděla hru, na kterou je zvyklá. „Podmínky jsou pro každého stejné. I na špatném terénu se dá fotbalovost uplatnit, ale je to samozřejmě trošku náročnější, ale fotbalista si s tím musí umět poradit. Ve Slavii máme kvalitní mužstvo, takže na terén se určitě vymlouvat nebudeme. Věřím, že zápas zvládneme a vyhrajeme.“

K předchozímu zápasu s Plzní, kdy Slavia dostala dva góly v posledních sedmi minutách, se už příliš vracet nechtěl. „Samozřejmě jsme si k tomu něco řekli, ale to zůstane v kabině. Myslím si, že tam z naší strany nastalo za stavu 3:0 takové to uspokojení, že už se nám nemůže nic stát. Ale jak jsme mohli vidět, ve fotbale se může stát cokoliv a vždycky se musí makat až do konce, takže nakonec jsme se téměř o výsledek báli. Ale na druhou stranu jsme zápas zvládli a to bylo pro nás to nejdůležitější,“ uzavřel Aleš Besta.

V podzimní části ligy Slavia svého nedělního soupeře porazila 5:0. Dvě branky si připsal Tijani Belaid, do střelecké listiny se zapsali také Tomáš Necid, Goce Toleski a Marek Jarolím.

Hlas Aleše Besty před zápasem na Bohemians

 


Hlas Marka Suchého před zápasem na Bohemians

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články