V pondělí v Edenu proti Plzni | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Edenu proti Plzni

EDEN – V pondělí od 17:15 začne také pro slávisty fotbalové jaro. Slavia přivítá FC Viktorii Plzeň. Trenér Karel Jarolím se bude muset obejít bez několika fotbalistů – zranění kolena léčí Vladimír Šmicer, po zánětu šlach se zotavuje František Dřížďal, po operaci kolena jsou Gianluca Litteri (rehabilituje už týden v Edenu) a také Josef Kaufman.
EDEN – V pondělí od 17:15 začne také pro slávisty fotbalové jaro. Slavia přivítá FC Viktorii Plzeň. Trenér Karel Jarolím se bude muset obejít bez několika fotbalistů – zranění kolena léčí Vladimír Šmicer, po zánětu šlach se zotavuje František Dřížďal, po operaci kolena jsou Gianluca Litteri (rehabilituje už týden v Edenu) a také Josef Kaufman. S nepříjemnou nemocí se vypořádává také Ladislav Volešák.

Chybět bude i kapitán Erich Brabec, který si odpyká trest za čtyři žluté karty. V roli kapitána by ho měl zastoupit obránce David Hubáček, který právě v pondělí oslaví dvaatřicáté narozeniny. Ty bude shodou okolností den nato slavit také Erich Brabec.

„Pevně věřím, že nás přijde povzbudit velký počet našich fanoušků, i když je zápas v televizi. Na podzim jsme v našich příznivcích měli úžasnou oporu, budeme se snažit hrát tak, abychom jim udělali radost,“ uvedl trenér Karel Jarolím v rozhovoru pro zápasový magazín Poločas.

Brány stadionu v Edenu se otevřou hodinu a půl před výkopem, pokud dorazí všichni majitelé permanentek, tak se podle odhadů v předprodeji zaplní tribuny návštěvou okolo deseti tisíc fanoušků. Určitě proto i tentokrát platí, že je výhodné přijít o trochu dřív a nenechávat zakoupení vstupenky na poslední chvíli.

Čtenáři deníku Sport najdou v pondělním vydání slevový kupón na jednorázovou vstupenku právě na toto utkání.

Před výkopem proběhne slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Slavie za rok 2008, cenu převezmou náš brankář Martin Vaniak a veslařka Miroslava Knapková.

Našeho soupeře povede trenér Pavel Vrba, který v loňském roce proti Slavii vedl v Lize mistrů slovenský tým MŠK Žilina. Ve druhém předkole LM tehdy nepadla ani jedna branka, o postupu Slavie rozhodl penaltový rozstřel. Podzimní souboj obou týmů v Plzni skončil remízou 1:1, slávistickou branku dal Tomáš Necid.

Hned pro trojici našich fotbalistů bude mít utkání ještě větší náboj – v minulosti totiž za Plzeň hráli Pavel Fořt, Petr Trapp a Marek Jarolím. S prvními dvěma najdete rozhovor v Poločase.

Utkání vysílá přímým přenosem program ČT2, výkop je v 17:15. Na našem webu můžete sledovat tradiční online reportáž a další zpravodajství.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články