Cílem Slavie je obhajoba titulu | SK Slavia Praha
Více

Cílem Slavie je obhajoba titulu

PRAHA/EDEN – V pondělí začne jarní část sezony v Gambrinus lize - s jakými cíli do ní Slavia půjde, jak se mohou do týmu promítnout odchody a příchody hráčů a jak bude vypadat základní sestava proti Plzni? O tom všem se mluvilo na tiskové konferenci...
PRAHA/EDEN – V pondělí začne jarní části sezony Gambrinus ligy - s jakými cíli do ní Slavia půjde, jak se mohou do týmu promítnout odchody a příchody hráčů a jak bude vypadat základní sestava proti Plzni? O tom všem se mluvilo na tiskové tradiční předsezónní konferenci, na které  vystoupil předseda představenstva Tomáš Rosen, generální ředitel Petr Doležal, trenér Karel Jarolím, kapitán Erich Brabec a staronová posila Pavel Fořt.

Nejprve dostal slovo Tomáš Rosen: „Máme za sebou úspěšnou zimní přípravu, během ní odešlo hodně hráčů, my jsme se snažili všechny tyto fotbalisty adekvátně nahradit, což se nám podle mě podařilo,“ zhodnotil pohyb v kádru předseda představenstva.

„Do jarní části sezony jdeme s jasným cílem: uspět v lize, získat titul a vyhrát i domácí pohár. Doufám, že po stránce štěstí i zdraví to bude u nás v týmu v pořádku, a že celá jarní část bude probíhat v duchu fair-play, bez excesů, které jsme viděli v minulosti,“ vyjádřil své přání.

V podobném duchu pokračoval také Petr Doležal: „Všechny naše konkurenty o titul přivítáme v domácím prostředí, chci poprosit fanoušky hostů, aby se vše odehrálo korektně,“ řekl přítomným novinářům generální ředitel.

„O sportovních ambicích už tu byla řeč. Do jarních bojů náš tým opustili čtyři hráči, kteří patřili do užšího kádru, tři z nich byli oporami, místo nich přišli zase noví hráči. Vybrali jsme si Pavla Fořta a Tomáše Pekharta, kteří již ve slávistickém dresu působili, s adaptací a zabydlením v mužstvu by neměl být dlouhý problém. Další naši noví hráči dokázali v ostatních klubech dobrou výkonnost, myslím, že se brzy zabydlí a stanou se oporami,“ pokračoval ve výhledu na jarní sezonu trenér Karel Jarolím.

„Máme šest bodů náskok před Mladou Boleslaví, což při tříbodovém systému v podstatě nic neznamená, ale pozici jsme si na podzim vydobyli dobrou,“ řekl také náš kouč.

„Po příchodu trenéra Vrby začala hrát Plzeň jiným způsobem, jejich výsledky jsme sledovali. Skutečná výkonnost se ukáže až v zápasech, ve kterých o něco půjde, ale víme, jakým způsobem se bude Plzeň u nás prezentovat. Doufám, že se na ni dobře připravíme a budeme schopni eliminovat silnou stránku Plzně a naopak využít její slabiny,“ zmínil se již o prvním utkání, které Slavii na jaře čeká.

A jaká vyběhne proti Plzni sestava? „Řekl bych, že z nových hráčů nastoupí dva útočníci, kteří spolu odehráli hodně zápasů v přípravě, a to Besta s Fořtem, ti půjdou na hřiště od začátku. Věřím, že ukáží patřičnou kvalitu, ale i ostatní musí být připraveni. U Petra Trappa je nepatrný otazník, ale dá se říci, že z větší části jsme o sestavě rozhodnuti,“ nastínil složení základní jedenáctky.

„Kaufman je na delší dobu mimo hru, Šmicer trénuje individuálně, snad bude moci ještě zasáhnout do jarních bojů, stejně tak jako Dřížďal. Zbytek je snad v pořádku,“ informoval žurnalisty o zdravotním stavu svého kádru.

Kapitán Erich Brabec nemůže v prvním utkání jara kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit. „Pro mě to nebude nic lehkého, že nebudu moct nastoupit, ale Marek Suchý s Honzou Hoškem teď odehráli dva zápasy dobře. Trenér říkal, že už jsem prakticky bez místa. (smích),“ nemá obavy o výkonnost mladé stoperské dvojice nás obránce, kterého pravděpodobně v roli kapitána nahradí David Hubáček.

Proti svému bývalému klubu nastoupí Pavel Fořt: „Bude to pro mě zajímavé, že začínáme zrovna s Plzní. Vždycky se mi proti ní dařilo, tak doufám, že to bude pokračovat i v pondělí,“ vyjádřil své přání náš útočník, který si živě vzpomíná i na své poslední utkání v sešívaném dresu proti Plzni.

„Naposledy proti Plzni jsem vstřelil hattrick, byl to můj první zápas na Štruncových sadech, nebylo by špatné, kdyby se mi to podařilo i teď,“ dodal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články