Vydařená generálka na jaro | SK Slavia Praha
Více

Vydařená generálka na jaro

PRAHA/EDEN – Fotbalisté Slavie se v generálce na jarní část Gambrinus ligy utkali se Slovanem Bratislava, aktuálně vedoucím týmem slovenské ligy. Zápas v mrazivém počasí, který sledovalo více než dva tisíce diváků, se červenobílým povedl a poté....
PRAHA/EDEN – Fotbalisté Slavie se v generálce na jarní část Gambrinus ligy utkali se Slovanem Bratislava, aktuálně vedoucím týmem slovenské ligy. Zápas v mrazivém počasí, který sledovalo více než dva tisíce diváků, se červenobílým povedl a poté, co zcela ovládli hřiště, zaslouženě zvítězili dvoubrankovým rozdílem.

V první půli byli sešívaní aktivnější, v první větší šanci se ocitl ve 20. minutě Besta, který hlavičkoval po centru Jarolíma. Jeho pokus ale ještě brankou neskončil. O šest minut později už se ale více než dvě tisícovky fanoušků v Edenu radovaly, když Fořt nacentroval míč na malé vápno Slovanu, kde stál nikým nehlídaný Jarolím a po perfektním zpracování poslal míč nekompromisně do sítě.

Zbytek poločasu se nesl zcela v duchu podzimních ligových zápasů v Edenu. Slavia kontrolovala hru a soupeře k ničemu nepouštěla. Ani sešívaní se ale do větších šancí nedostávali.

Po přestávce oba týmy přitvrdily a zejména hosté byli velmi často odměňováni žlutými kartami. Hráči Bratislavy se před naši branku dostávali pouze sporadicky, šance Slavie končily většinou nepřesným zakončením. V 60. minutě pálil z otočky nad branku Milan Ivana, o pět minut později se po krásné kombinaci s Ivanou nepovedlo zamířit mezi tyče Jarolímovi.

V 78. minutě vyslal Trapp krásnou přihrávkou Šenkeříka za váhající bratislavskou obranu a náš útočník se po dlouhém sólu nemýlil – 2:0!

Zápas se poté dohrával v klidu zcela pod taktovkou Slavie. Sešívaní tak zvítězili 2:0 a těší se na první ligový zápas jarní části.

„Mužstvo pracovalo dobře, branku jsme nedostali, takže spokojenost,“ hodnotli po utkání trenér Karel Jarolím. Mohli jsme sice dát více gólů, ale je to jenom příprava, všechno se ukáže až „naostro“ v lize. Sestava z první půle zhruba odpovídá tomu, co by mohlo vyběhnout proti Plzni, ještě do ní mohou zasáhnout Černý a Švento,“ dodával Jarolím.

„Někdo podal lepší výkon, někdo horší, důležité je, že se zadařilo celému mužstvu. Co se týče nasazení a přístupu k zápasu, jsem spokojen,“ zakončil náš trenér.

SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)
Branky: 26. Jarolím, 78. Šenkeřík
Slavia: Vaniak - Grajcjar, Hošek, Suchý, Hubáček (90. Šiklič) – Belaid (66. Cissé), Trapp (81. Jablonský), Jarolím, Janda (46. Ivana) – Besta (69. Pekhart), Fořt (69. Šenkeřík).
Bratislava: Bičík – Serrano, Valachovič, Dosoudil, Angelovič (82. Pires) – Obžera (88. Králík), Dobrotka, Helenár, Slovák (85. Gaúcho) – Masaryk (46. Meszáros), Černák (69. Štěpanovský)
Diváci: 2269


Utkání jsme sledovali online.

 

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články