V pravý čas | SK Slavia Praha
Více

V pravý čas

Už vím, co je srdeční zástava. Během derby s Bohemkou jsem si jí užil vrchovatě. Blížil se konec zápasu, skóre stále 0:0, mačkali jsme soupeře co to šlo a gól ne a ne přijít. Pomalu jsem upadal do letargie a vzdával se tří bodů, ligy mistrů a několika oslavných piv. Když tu najednou hráč-spasitel Sedláček vypálil, balón se dostal k Jirkovi Skálovi a ten chladnokrevně prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vedli jsme 1:0. V ten okamžik jsem byl na nohou, adrenalin vystoupal bleskovou rychlostí, téměř se mi zatmělo před očima a bylo to tu: Slavia porazila klokany a po plichtě, kterou uhrála Olomouc s Příbramí se výrazně přiblížila vytoužené druhé pozici.
Před zápasem mi bylo všechno jasné, vyhrajeme v poklidu tři čtyři nula a bude. Realita však byla jiná, soupeř dobře bránil, hrál důrazně a do mnoha šancí nás nepouštěl. Polovinu hřiště sice nepřekračoval často, na rozdíl od Teplic však nepůsobil vůbec odevzdaně a nepříjemně kousal. Hráči dlouho nemohli najít klíč k precizní obraně Bohemians, a když už přeci, tak Tomáš Kuchař netrefil. Gól Skály v poslední minutě ale znovu potvrdil, že krize je za námi, a že jsme schopni rozhodnout i zápas, ve kterém se nedaří, jak by mělo. Sebevědomí se jistě zvedlo i Radkovi Černému, který udržel podruhé za sebou čisté konto. Doufejme, že nám trochu štěstí zbylo i v pátek do Olomouce, která nám pomohla k vzestupu tabulkou svými bodovými ztrátami v posledních dvou ligových kolech. Případnou výhrou bychom začali Hanákům zle funět na záda.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články