Když se řekne Teplice... | SK Slavia Praha
Více

Když se řekne Teplice...

...mnohému z fanoušků (a určitě i samotných hráčů) Slavie projede tělem nepříjemné zamrazení. Není to produkt tamních lázeňských zařízení, ale reakce na poslední zápasy s místními fotbalisty. Kolikrát už nám v poslední době zkřížili plány v kritických momentech sezony. Tak třeba:
- od doby návratu FK Teplice do 1. ligy Slavia na „Stínadlech“ ještě nevyhrála.
- na jaře 1999 nás severočeši v přímém souboji (3:1) připravili o možnost hrát předkolo Ligy mistrů ( a potom vypadli s Dortmundem)
- na jaře 2000 nás porazili v Edenu ( s pomocí velmi problematické penalty) a obrali o kontaktní bodový rozdíl před klíčovým derby se Spartou
- na jaře 2001 nás přibrzdili v jarním rozjezdu ještě čerstvou výhrou 2:0
Zkrátka Teplice se na Slavii vždy dokázaly vytáhnout a velmi důsledně připravit. A přesto, že v současnosti jejich výkony nejsou zdaleka stabilizované, není žádný důvod domnívat se, že tentokrát to bude jinak.
V úvodu jarní části sezony Teplice dvakrát prohrály doma (s Příbramí a Žižkovem), trenér Petr Rada dostal ultimátum, které se nepodařilo splnit ani přes zmiňované vítězství nad naším týmem. Vedení dosadilo do funkce hlavního kouče Michala Bílka a očekává obrat v přístupu hráčů k zápasům a s tím samozřejmě i výkonostní vzestup. Michal Bílek by měl být garantem očekávaného zlomu, protože u hráčů se těší velké autoritě, vybudované ještě při nedávném hráčském působení. První zápas po trenérské výměně proti trápícím se Českým Budějovicím vyšel žlutomodrým sice výsledkově (4:1), ale herně jen tak napůl. Prohrávali 0:1, neproměnili penaltu, první poločas se trápili. Za druhý už si hráči vysloužili pochvalu, i když skóre narostlo do výrazného rozdílu až brankami v 90. a 94. minutě.
Trenér Michal Bílek udělal jedinou, zato ale zajímavou změnu v sestavě. Na lavičce nechal Michala Kolomazníka doposud s devíti brankami nejlepšího letošního střelce klubu a nahradil ho Martinem Frýdkem. Ten za svůj výkon sklidil velmi příznivou kritiku. Až v poslední minutě se dostal do hry střídající Robert Vágner. Sestava Teplic v posledním utkání vypadala takto:
Macháček; Rampáček, Pokorný, Rada; Voříšek, Frýdek, Frťala, Fousek, Leitner; Verbíř, Vachoušek.
Pavlu Verbířovi se zatím v této sezoně střelecky příliš nedaří. Úspěšný byl čtyřikrát a to je pro útočníka jeho kvalit jen průměrné vysvědčení. Tradičně však podporuje bilanci, v níž patří jeho týmu ligový primát. Teplice doposud zahrávaly šest (!!!) pokutových kopů, nejvíc ze všech šestnácti ligových klubů. (pro srovnání Slavia žádný, Sparta jeden)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články