Slavia hrála skvěle, ale v poháru končí | SK Slavia Praha
Více

Slavia hrála skvěle, ale v poháru končí

LONDÝN - Slavia po výborném výkonu remizovala na White Hart Lane s Tottenhamem 1:1 a v pohárové Evropě pro letošní sezonu skončila.
LONDÝN - Slavia po výborném výkonu remizovala na White Hart Line s Tottenhamem 1:1 a v pohárové Evropě pro letošní sezonu skončila. Slávisté stejně jako v prvním zápase začali vlažně, už v sedmé minutě poslal domácí do vedení O´Hara, jehož střelu před brankářem Vorlem tečoval Latka. Tottenham měl v prvním poločase navrch, trefil břevno a měl i další šance. Druhý poločas však patřil Slavii. V 50. minutě vyslal Daniel Pudil z levé strany prudký centr, který našel Mateje Krajčíka a ten srovnal skóre. Slavia se tlačila do útoku, chvílemi Tottenham uzavřela na jeho polovině, branku však i přes velké množství slibných šancí nevstřelila.

„Utkání se pro nás znovu nevyvíjelo dobře, i když trochu nešťastně, opět jsme docela brzy inkasovali. Brance ale předcházela naše chyba a soupeř jí dokázal využít. Tottenham tak šel do vedení a nikdo asi nepochyboval o jeho postupu.

Na konci prvního poločasu měl šanci Černý, jeho střelu Robinson jen vyrazil, možná škoda, že jsme v té situaci nebyli důraznější a nedokázali tuto situaci zužitkovat.

Do druhého poločasu jsme posílili ofenzivu, nic jiného nám také nezbývalo. Zvlášť po té vyrovnávací brance jsme domácí zatlačili a vypracovali si několik šancí na to, abychom zápas otočili ve svůj prospěch.

Druhý poločas jsme viděli mužstvo Slavie kompaktní a agresivní. Hráli jsme opravdu jako tým. Jediné, čeho litovat je, že jsme to nedotáhli alespoň do prodloužení.” zhodnotil zápas trenér Slavie Karel Jarolím.

„Zápas měl podobný průběh jako v Praze, Tottenham vedl, ale poté převzala iniciativu Slavia. Kontrolovali jsme první poločas, možná nás vedení moc uspokojilo, Slavia vyrovnala a pak to pro nás bylo velmi těžké,” komentoval utkání kouč Tottenhamu Hotspur Juande Ramos.

Tottenham – Slavia 1:1 (1:0)
Branky: 7. O´Hara – 50. Krajčík
Tottenham: Robinson - Tainio, Kaboul, Woodgate, Chimbonda (60. Malbranque) – Lennon (69. Jenas), Hudlestone, Zokora, O’Hara, - Berbatov (46. Keane), Bent
Slavia: Vorel – Dřížďal (80. Volešák), Brabec, Latka, Hubáček – Krajčík (87. Belaid), Kalivoda (46. Ivana), Suchý, Černý, Pudil – Střihavka
Žluté karty: O´Hara – Krajčík, Pudil
Diváci: 34 224

Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články