Slavia dorazila do Londýna | SK Slavia Praha
Více

Slavia dorazila do Londýna

<p>LONDÝN - Je krátce po půl jedenácté dopoledne. Letecký speciál přistál na letišti Stansted v Londýně. Cesta letištní halou proběhla rychle. Přílet našich hráčů nevzbudil u anglických médií velký rozruch, na letišti žádní místní novináři nečekali.
LONDÝN - Je krátce po půl jedenácté dopoledne. Letecký speciál přistál na letišti Stansted v Londýně. Cesta letištní halou proběhla rychle. Přílet našich hráčů nevzbudil u anglických médií velký rozruch, na letišti žádní místní novináři nečekali.

V šest hodin odpoledne místního času si hráči vyzkoušejí trávník na White Hart Lane během oficiálního předzápasového tréninku. Ve čtvrtek večer už potom Slavia nastoupí proti Tottenhamu v odvetném zápase třetího kola Poháru UEFA.

Do Londýna přiletěl téměř celý tým, i hráči, kteří do utkání určitě nezasáhnou. Goce Toleski, Josef Kubásek a Theo Gebre Selassie nejsou na soupisce pro evropské poháry a utkání budou sledovat z tribuny.

V Praze zůstali Petr Janda, Dušan Švento a Vladimír Šmicer, kteří pokračují v rehabilitačním programu. Marek Jarolím má z ligového zápasu pochroumaný kotník. Zdeněk Šenkeřík doléčuje svalové zranění, Jan Blažek a Martin Abraham se připravují s kondičním trenérem.

Ještě před odletem novináři zpovídali trenéra Slavie Karla Jarolíma: „Výsledek prvního zápasu pasoval do role favorita Tottenham. Každopádně chceme odehrát dobré utkání. Na průběhu zápasu na Strahově se podepsala branka, kterou jsme obdrželi už ve čtvrté minutě, ve třicáté jsme dostali druhou. Pro mužstvo to určitě nebylo příjemné. Druhý poločas byl z naší strany podstatně lepší, škoda jen, že se nám v tom závěru nepodařilo alespoň zremizovat. Ve čtvrtek bychom chtěli předvést odvážnější výkon v útočné fázi, musíme ale být obezřetní i směrem dozadu, o ofenzivní síle soupeře jsme se už přesvědčili. O postupu se bavit nechci, to by bylo asi bláhové. Chceme odehrát kvalitní a odvážný zápas, pak uvidíme, jak bude průběh utkání vypadat,” uzavřel před nástupem do letadla slávistický kouč.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články