Do Slavie přichází Martin Abraham | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Martin Abraham

PRAHA – V poslední den přestupního termínu získala Slavia v pořadí sedmou jarní posilu. Stal se jí devětadvacetiletý záložník Martin Abraham, který do Slavie přestoupil z konkurenční Sparty.

PRAHA – V poslední den přestupního termínu získala Slavia v pořadí sedmou jarní posilu. Stal se jí devětadvacetiletý záložník Martin Abraham, který do Slavie přestoupil z konkurenční Sparty. S novým klubem podepsal smlouvu do konce roku 2010.

„Jsem moc rád, že se tento přestup uskutečnil. Je tam hodně věcí, proč jsem se tak rozhodl. Jedna z nich je osoba trenéra Karla Jarolíma, známe se delší dobu a zažili jsme spolu i úspěch na Slovácku. Slavia odehrála skvělý podzim, ve kterém předváděla kvalitní fotbal,“ řekl po podepsání smlouvy Martin Abraham.

„Martin byl v našem hledáčku už delší dobu. V pátek je konec zimního přestupního termínu a já jsem velmi rád, že jsme se dohodli jak s ním, tak se Spartou,“ oznámil generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Věříme, že Martin naše očekávání nezklame, protože svoji vysokou herní kvalitu samozřejmě má. Myslím si, že typ takového hráče jako je on do našeho mužstva potřebujeme. Do mozaiky příchodů by to měl být jeden z rozhodujících kroků k tomu, abychom letos získali titul. Martinovi přeji, aby se mu ve Slavii dařilo,“ dodal Petr Doležal.

Martin  A b r a h a m

Proč jste se rozhodl změnit klub?

„Bylo hodně důvodů, proč ze Sparty odejít. Mimo jiné jsem tam nedostával tolik příležitostí, jak bych si přál. Slavia je pro mě samozřejmě velkou výzvou.“

Jak moc pro vás bylo rozhodující, že se znáte s trenérem Jarolímem?

„Karel Jarolím mě moc dobře zná a respektuje mě. A to bylo pro mě nejdůležitější. Teď si hlavně přeji být zdravý a podávat co nejlepší výkony.“

Přestoupil jste ze Sparty do Slavie. Nebojíte se negativních reakcí fanoušků z obou táborů?

„Mezi Slavií a Spartou je obrovská rivalita, ale já se to tak snažím nevnímat. Já jsem nikdy nebyl žádný zarytý sparťan nebo naopak slávista. Jsem samozřejmě připraven na to, že některým fanouškům se tento krok nemusí líbit. Ale na druhou stranu kdo se bojí, nesmí do lesa.“

Jaké budete mít číslo dresu?

„To právě ještě nevím. Chtěl jsem svou oblíbenou šestadvacítku, ale tu už má Jarda Černý. Dokonce jsem mu hned kvůli tomu volal a prosil jsem ho, zda by mi ji nepřenechal. Ale neklaplo to. I pro něj má to číslo velkou hodnotu. Takže samozřejmě ustoupím. Vím totiž, jak je cenná šestadvacítka pro mě, on to bere podobně. Musím najít nějaký kompromis.“

Martin Abraham v minulosti působil pod současným trenérem Slavie Karlem Jarolímem ve Slovácku. Na svém kontě má dva starty za seniorskou reprezentaci.

Martin Abraham se narodil 20. 9. 1978. Ligovou premiéru si odbyl v Brně, čtyři roky působil v ligovém Slovácku, odtud přestoupil do Liberce. V červenci 2006 pak přišel do Mladé Boleslavi, odkud v létě 2007 přestoupil do Sparty.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články