V neděli s Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

V neděli s Českými Budějovicemi

PRAHA – Slavia má za sebou ostrý start do jarní sezony v podobě utkání s Tottenhamem. V neděli 17. února ji ale čeká ligové utkání s Českými Budějovicemi.
PRAHA – Slavia má za sebou ostrý start do jarní sezony v podobě utkání s Tottenhamem. V neděli 17. února ji ale čeká ligové utkání s Českými Budějovicemi. Zápas se hraje na Strahově a začíná ve 20:15 hodin.

„Musíme být dostatečně důrazní v zakončení a pokud možno rychle vstřelit branku. Samozřejmě si musíme dávat pozor na protiútoky, na které se budou hosté spoléhat,“ předvídá průběh zápasu trenér Karel Jarolím, kterého stále trápí slávistická marodka. Problémy se zády má Vladimír Šmicer. „Je to lepší, ale nevíme, jestli bude moci v nejbližších dnech nastoupit,“ dodává slávistický trenér.

Tím výčet marodů nekončí. Zdeněk Šenkeřík má problémy s tříslem. Jan Blažek stále netrénuje kvůli viróze. Petr Janda a Dušan Švento se připravují individuálně s kondičním trenérem. Oba hráči mají za sebou měsíční rehabilitační program v Bratislavě.

Do utkání nemohou zasáhnout kvůli trestu za žluté karty Daniel Pudil a David Hubáček.

Naopak oproti utkání s Tottenhamem se mohou v sestavě proti Českým Budějovicím objevit Goce Toleski, Theodor Gebre Selassie a Josef Kubásek, kteří nebyli na soupisce pro Pohár UEFA. To platí i pro Mateje Krajčíka, který si zase odpykával trest za žluté karty v Lize mistrů UEFA.

Duel bude pikantní pro Jaroslava Černého, který dříve jezdíval na Strahov s Českými Budějovicemi. „Samozřejmě jim přeji, aby se jim dařilo, ale až od toho nedělního zápasu. Zkusím jim dát gól,“ plánuje levonohý záložník, který si moc dobře pamatuje poslední vzájemný souboj, ve kterém Slavia na jihu Čech vyhrála 2:1.

„Nevyšel nám začátek, Kali (David Kalivoda) dal rychle branku a to Slavii ještě více nakoplo, pak přidala druhou. My jsme se ke slovu dostali až ve druhém poločase. Martin Vozábal potom snížil, snažili jsme se zápas ještě zdramatizovat, ale to se nám nepovedlo. Slavia vyhrála zaslouženě, hlavně za první poločas. Je to paradoxní, ale vlastně teď mohu být rád, že to tak dopadlo.“

Přechod z Budějovic do Slavie nedělal Jaroslavu Černému větší problémy. „Je jasné, že Slavia je mnohem větší klub, kde se hraje pod velkým tlakem. Je to dáno tradicí Slavie, její slávou. Moc věcí mě nepřekvapilo, ani velký důraz na životosprávu. Trenér Straka nás dokonce v Budějovicích převažoval každý den, to ve Slavii tak často není,“ vzpomíná na své bývalé působiště.

Jaroslav Černý tuší, s jakou taktikou by mohl soupeř na Strahov přijet. „To se asi dá snadno odhadnout. Na Slavii i na Spartu se jezdí především dobře bránit a spoléhat na protiútoky. Těžko do toho půjdete s ofenzivním fotbalem. Bude určitě dobré dát rychle branku a donutit Dynamo otevřít hru. Je to pro mě trochu zvláštní, už v Tipsport lize jsem nastoupil poprvé proti Budějovicím, teď bych mohl hrát proti nim poprvé i v lize.“

Výsledek zápasu si tipnout netroufá. „To po mně nechtějte. Uděláme pro výhru všechno. Dynamu ale nepřeji nic zlého, ať se jim daří vyhrávat hned v tom dalším kole,“ uzavírá levonohý záložník.

Slavia má za sebou náročné utkání s Tottenhamem. Podle Martina Vaniaka to může být před prvním jarním ligovým utkáním výhoda. „Zápas s Tottenhamem ukázal, že v první půli nesmíme hrát ustrašeně. Věřím, že zápas s Budějovicemi bude úplně o něčem jiném. Ve druhém poločase jsme ukázali, že hrát se dá s každým. Sebevědomí ze druhé půle nám může pomoci v ligových zápasech. My máme za sebou těžký zápas. Ale naši soupeři zatím ne.“

Na utkání s Českými Budějovicemi připravila Slavia pro své věrné fanoušky opět losování o atraktivní ceny. Hlavní výhrou je DVD mikro-kino Philips. Ve hře jsou talé tašky se slávistickými suvenýry.

U vchodů na stadion budou v neděli připraveny dotazníky, které návštěvníci utkání mohou vyplnit. Poté je stačí vhodit do připravených schránek. O přestávce proběhne na ploše losování.

„Věřím, že si naši fanoušci přejí získat po dvanácti letech titul. Pevně doufám, že jsou připraveni nám v boji o první příčku pomoci. Nejenom v derby nebo v závěru ligy, ale v každém zápase, který je stejně důležitý jako ty ostatní, protože se všechny body počítají stejně,“ uzavírá trenér Karel Jarolím.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články