Fotogalerie z Kanárů | SK Slavia Praha
Více

Fotogalerie z Kanárů

Prohlédněte snímky ze soustředění.

GRAN CANARIA – Kanárské ostrovy nabídly v pondělí slávistickým fotbalistům všechny svoje krásy a ti je ke své zimní přípravě plně využili. Přípravný zápas sehráli na severní straně ostrova – v Las Palmas.

 

Slabá hodinka cesty stačila k tomu, aby výprava projela téměř celý ostrov.

 

„Je to jako malý kontinent,“ vysvětloval manažer týmu U.D. Universidad fakt, že ve městě bylo o poznání chladněji než na pobřeží.

 

Soupeř bojující o druhou ligu předváděl technický fotbal, hráči si s míčem velice dobře rozuměli. Brazilec Gaúcho po zápase upozorňoval svého kolegu Costu, že v Čechách to bude jiné. „Tam se to hraje mnohem víc od nohy, navíc do těla, ale ty si na to zvykneš,“ říkal mu.

 

Premiéru ve slávistickém si odbyl Lubomír Reiter, který mohl z krásné otočky hned skórovat, brankář byl ale proti. Premiéru pro změnu s kapitánskou páskou si odbyli Ante Aračič a Petr Janda, ale bylo to hlavně kvůli příspěvku do společné kasy.

 

Zřejmě místní zvyklost na tréninkové zápasy pozvat jen jednoho rozhodčího rozpoutala místy hotovou komedii. Slávisté vystavili do ofsajdu hned tři hráče a byl to ofsajd o „Václavák“, za svoji akci si dokonce vysloužili pochvalu trenéra, jenže Španělé hráli dál, jeden z nich dokonce dovezl míč do sítě. Bylo vyrovnáno.

 

Hrát dál, i když očekávaný hvizd nepřichází, s tím si museli slávisté poradit i ve druhém poločase. Snad takovou praxi v české lize potřebovat nebudou.

 

Oběd je v hotelu servírován ve formě švédských stolů, jejichž nabídka je téměř nekonečná. Fotbalisté ale přesně vědí, která jídla smějí jíst, třeba na zmrzlinu mohou hned zapomenout.

 

Odpolední odpočinek využili někteří hráči na to, aby si vychutnali kávičku, Radek Dosoudil si pochvaloval nový sestřih. Brazilci Gaúcho a Costa věnovali přítomným novinářům dlouhý rozhovor, zašli také na pláž. Costa si také přes kameru a chat dlouho povídal se svojí manželkou a dcerkou.

 

Odpolední fáze probíhala na krásné pláži. Hráči vyfasovali sportestery a ostré limity, které je nasměrovaly až její konec,  mizící za obzorem. Po doběhnutí dávky shodili někteří z nich běžeckou obuv a domů se vrátili po pláži mořem. I v tuto dobu je moře příjemné, mnozí turisté se koupali. Naši hráči také potkali cestou z tréninku fanoušky z Turnova, se kterými se vyfotili.

 

Hotel Gloria Palace nabízí nádherné lázně a ty se staly místem večerní regenerace. Kvůli slanosti vody si museli vzít trochu legrační koupací čepice, ale to nikomu nevadilo. Slávisté v horké mořské vodě zakončili náročný den na ostrově, který se pro ně stal tento týden letním rájem, ve kterém na rozdíl od spokojených turistů tvrdě pracují.

 

Celý den si můžete projít také na 47 fotografiích. Jejich autorem je Ondřej Zlámal.



Další fotogalerie najdete zde. a zde. a zde.a závěrečnou fotogalerii zde.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články