Radek Dosoudil se vrátil do hry | SK Slavia Praha
Více

Radek Dosoudil se vrátil do hry

PRAHA – Dojít si do šatny, dát si sprchu a pak se vrátit do hry. Takový luxus si jen tak nějaký fotbalista dopřát nemůže. Radek Dosoudil si to v přípravě s Jabloncem vyzkoušel.
PRAHA – Dojít si do šatny, dát si sprchu a pak se vrátit do hry. Takový luxus si jen tak nějaký fotbalista dopřát nemůže. Radek Dosoudil si to v přípravě s Jabloncem vyzkoušel. Nejprve odehrál v poklidu poločas zápasu a odešel spolu se Standou Vlčkem o přestávce do kabin.

„Trochu mne tahal úpon, tak doktor chtěl, abych to zbytečně nezatěžoval,“ vysvětlil slávistický stoper.

Po změně stran se však na hřišti pěkně přiostřilo, ze hry musel odstoupit otřesený Michal Švec. Na střídačce už ale nikdo nebyl. Tak se volalo do kabiny.

„Myslel jsem si, že je to žert, Venca Petrák měl dnes zase tu svoji dobrou náladu,“ přiznal Dosoudil, že se bál, aby nenaletěl na nějaký vtípek.

„Pak ale volal i vedoucí mužstva Martin Lafek, že má někdo z nás jít hrát. Já jsem se právě vysprchoval. Říkal jsem si, že bychom si luskli, ale Standa už byl v sauně. Tak jsem si vzal Fořtův dres a vrátil jsem se na hřiště. Je to pro mne nová zkušenost,“ smál se náš obránce.

Na hřišti pomohl uhájit čisté konto, jeho tým o tři branky vyhrál. „Hráli jsme dobře, je škoda, že to bylo zbytečně tak ostrý. Anteho trefili už v páté minutě, na noze má pěkně oteklý šrám.“

Radek Dosoudil je jednou z alternativ ve stoperské dvojici, v přípravě trenér Karel Jarolím prostřídal hned několik dvojic. „Variant je opravdu hodně, o základu se asi rozhodne na herním soustředění,“ vyhlíží Dosi souboj o základní sestavu.

Dosoudila v létě trápil zraněný nárt, kompletní přípravu neabsolvoval. „Trápil jsem se s tím pěkně dlouho, chvilku to šlo, pak zase ne. Teď v zimě už to bylo dobré. Uvidíme, hlavně aby mi zdraví vydrželo. Třeba umělka pro mne opravdu moc není, jsem rád, že jsme dnes hráli na trávě.“

Zimní příprava je dlouhá. „Člověk to cítí, je to náročné, dlouho se nehraje. Ještě možná trochu fyzičku potrénujeme příští týden, pak už poletíme na Kanáry, tam už budeme hlavně trénovat s míčem,“ uzavřel svůj úsměvný příběh náš obránce.

Nezbývá než doplnit, že podle slov Michala Švece není jeho zranění naštěstí vážné, ránu loktem odnesl zhmožděnou tváří.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články