Rozhodla inkasovaná branka z Prahy | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla inkasovaná branka z Prahy

PALERMO – „Škoda, že měl míč obrácenou rotaci, jinak musel skončit v brance,“ zalitoval po zápase útočník Pavel Fořt svojí šance v druhém poločase, kdy si naběhl na centr Karla Kratochvíla...
PALERMO – „Škoda, že měl míč obrácenou rotaci, jinak musel skončit v brance,“ zalitoval po zápase útočník Pavel Fořt svojí šance v druhém poločase, kdy si naběhl na centr Karla Kratochvíla. „Šel jsem do souboje s obráncem a brankářem, střelu jsem ani neviděl, jen jsem míč zahlédl, jak jde těsně kolem tyčky,“ dodal Fořt.

„Kromě gólu a jedné šance jsme Palermo do dalších akcí nepustili, chyba při brance nás ale stála postup,“ řekl Stanislav Vlček.

Nejblíže vyrovnání byl Karel Kratochvíl. „Dostal jsem balón do běhu, chtěl jsem si ho prohodit mezi obránci, jeden z nich mne napálil do kolena, míč šel vzduchem přes brankáře,“ popsal svoji šanci v samotném závěru zápasu. „Gólman to bohužel stačil zblokovat, chyběly jen milimetry. Jeden z obránců pak míč odkopl na brankové čáře,“ zalitoval náš záložník.

Na Radku Dosoudilovi bylo zklamání vidět přímo na očích. „Lepší by snad bylo prohrát čtyři nula, než takhle, když rozhodla branka, kterou jsme dostali v Praze,“ řekl.

Matej Krajčík jen potvrdil pocity ostatních. „Měli jsme blízko k tomu, abychom udrželi nerozhodný výsledek. Branka zaváněla ofsajdem, ale s tím už nic nenaděláme, rozhodčí to neodmával. V pohárové Evropě jsme posbírali řadu zkušeností, hráli jsme s různými soupeři s různými styly. Bylo to nové pro mne i pro mladé kluky, ale teď stále převládá zklamání z vyřazení. Kdybychom dostali tři nula, tak to nebylo tak kruté jako tenhle výsledek," uzavřel svůj komentář Matej Krajčík.

Miroslav Holeňák odehrál další zápas na postu defenzivního záložníka. „Je to škoda, že jsme prohráli takovým gólem," řekl na úvod. „Ale hráli jsme vyrovnané zápasy se silným soupeřem, to nás může těšit a snad nás to i povzbudí před dalšími utkáními v lize."

Na palermském letišti byl asi nejsmutnější Lukáš Jarolím, kterého do zápasu nepustilo zranění. „Zkoušel jsem to ještě před zápasem, bohužel to opravdu nešlo. Půjdu na další vyšetření, doufám, že stihnu alespoň ligový zápas," řekl nám.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články