Slavia je v Palermu (fotografie) | SK Slavia Praha
Více

Slavia je v Palermu (fotografie)

PALERMO – Po dvouhodinovém letu přivítalo Slavii v Palermu o poznání teplejší počasí, než které opustila v Praze.
PALERMO – Po dvouhodinovém letu přivítalo Slavii v Palermu o poznání teplejší počasí, než které opustila v Praze. Na Sicilii je šestnáct stupňů a sluníčko. Na letišti nečekali žádní italští novináři, jeden z místních taxikářů pozdravil výpravu pobaveným výrazem a halasným „Forza Palermo!“ Z letiště se naši fotbalisté vydali do hotelu autobusem, který si razil cestu ulicemi města, plnými aut a motorek.

„Je jasné, že nás čeká těžký zápas,“ řekl na pražském letišti trenér Karel Jarolím. „Soupeř udělá všechno proto, aby uspěl. Očekávám také, že nastoupí v sestavě, která se bude hodně podobat sestavě z posledního ligového utkání s Chievem, samozřejmě kromě Coriniho a Di Micheleho, kteří nemohou hrát.“

Trenérovi dělá starost zdravotní stav Lukáše Jarolíma. „Jeho start je s otazníkem, včera s námi ještě netrénoval, připravoval se individuálně. Uvidíme po dnešním tréninku.“

O tom, že náš trenér neztratil dobrou náladu, svědčí i odpověď na dotaz, jaký vývoj utkání by si přál. „Vést do poločasu dva nula, dva jejich hráči vyloučení, pak to dohrát v poklidu,“ zažertoval, pak už mluvil vážně. „Budou chtít rychle vstřelit branku, v obranné činnosti při hlídání výsledku jsou nedostižní, budou spoléhat na protiútoky. Na vstup do utkání si musíme dát sakramentsky pozor.“

Karel Jarolím má o sestavě představu z osmdesáti procent. „Jedno místo je nejasné kvůli zdravotnímu stavu, pak ještě promýšlím jeden post,“ prozradil, ale dodal, že váhání se netýká místa brankáře. „Čeká nás klimatická změna, pro organismus je taková cesta možná lepší obráceně, z tepla do zimy. Ale nezbývá než se s tím poprat. A pokusit se uspět."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články