V Jablonci bez Tomáše Hrdličky | SK Slavia Praha
Více

V Jablonci bez Tomáše Hrdličky

PRAHA – Po pohárovém startu jarní sezóny vstoupí Slavia v neděli i do ligových klání. V sedmnáctém kole čeká červenobílé Jablonec, tým, se kterým z 23 střetnutí v české samostatné lize slávisté jedenáctkrát remizovali. Trenér Karel Jarolím bude postrádat na severu Čech záložníka...
PRAHA – Po pohárovém startu jarní sezóny vstoupí Slavia v neděli i do ligových klání. V sedmnáctém kole čeká červenobílé Jablonec, tým, se kterým z 23 střetnutí v české samostatné lize slávisté jedenáctkrát remizovali. Trenér Karel Jarolím bude postrádat na severu Čech záložníka Tomáše Hrdličku, který má zlomený prostředníček a dostal na ruku dlahu. Naražený sval trápí i dalšího záložníka Lukáše Jarolíma, zda nastoupí, je nejisté.

„Ostrý start do sezóny máme za sebou. Věřím, že nabereme správný herní rytmus a absolvujeme i v Jablonci kvalitní utkání,“ říká kouč Karel Jarolím. Proti Palermu odehrál vynikající zápas gólman Michal Vorel. Zda nastoupí i na severu Čech, Jarolím prozradit nechtěl. „Nerad bych rozebíral obsazení jednotlivých postů. Uvidíme, sestavu budeme určovat až v neděli.“

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Jabloncem dosud 23 utkání s bilancí 8-11-4 (domácí zápasy: 6-6-0, zápasy venku: 2-5-4) a aktivním skóre 30:24. Poslední výhru na jablonecké Střelnici zaznamenali červenobílí 6. května 2001, kdy vyhráli 2:1.V podzimním duelu zvítězila Slavia na Strahově 3:2, v infarktovém závěru smazala dvoubrankový náskok hostů, rozhodující gól dal hlavou zpoza šestnáctky Dušan Švento. Duel byl velkým návratem Mateje Krajčíka.

Před začátkem jarní části sezóny odešel do Jablonce na hostování stoper Petr Zábojník. V neděli však nesmí nastoupit. Do Slavie naopak přestoupil obránce Radek Dosoudil.

Slávisté odehrají tři utkání v osmi dnech – ve čtvrtek nastoupí v Palermu k odvetě vyřazovací části Poháru UEFA.

V týmu soupeře došlo během zimy k celé řadě změn. Odešli Michálek, Šenkeřík, Drobný, Nesvadba. Novými fotbalisty jsou Lafata, Glos, Musil a Svátek.

Nedělní souboj v Jablonci začíná v 15 hodin. Na našem webu můžete sledovat tradiční on-line reportáž a další zpravodajství.

Statistiky podzimní sezóny

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články