Odveta bude těžká, ale výhra se počítá | SK Slavia Praha
Více

Odveta bude těžká, ale výhra se počítá

PRAHA – Marek Suchý a Miroslav Holeňák se na Strahově zdrželi déle než všichni ostatní. Oba byli vybráni na dopingovou kontrolu a odevzdání vzorku se moc nedařilo. „Trošku jsme se napili pivka, zvládnul jsem to dřív než Mirek, ten je tam asi ještě teď,“ usmál se Marek Suchý...
PRAHA – Marek Suchý a Miroslav Holeňák se na Strahově zdrželi déle než všichni ostatní. Oba byli vybráni na dopingovou kontrolu a odevzdání vzorku se moc nedařilo. „Trošku jsme se napili pivka, zvládnul jsem to dřív než Mirek, ten je tam asi ještě teď,“ usmál se Marek Suchý.

Náš obránce se mohl stát autorem cenného třetího gólu. V 74. minutě k němu prodloužil Radek Dosoudil centr hlavou a stoper propasíroval míč hlavou do sítě. „Jen jsem se podíval, jestli je to v pohodě a není ofsajd, ale hned jsem viděl, že to nevyšlo,“ vzpomněl si Suchý po zápase. „Nabíhám si na zadní tyč, takové situace se špatně brání, snad to vyjde příště,“ přeje si. Jeho hlavním úkolem je však obrana. „Dirigovali jsme všechno s Radkem, je to důležité se pořádně domluvit. Fungovalo to dobře. Nejhůř asi bylo na konci prvního poločasu, to mělo Palermo spoustu standardek, byli jsme pod tlakem, potřebovali jsme se z něj rychle dostat.“ Marek Suchý měl z výsledku radost. „Byl to první zápas po dlouhé pauze, doufám, že nás výhra správně naladí do dalších bojů.“

David Hubáček hrál vedle Marka Suchého na levé straně. „Byli jsme všichni natěšení, byl to první ostrý zápas po dlouhé pauze. Myslím, že jsme ho zvládli dobře,“ řekl našemu webu. Hubáček byl také u rozehrávky signálu, po kterém padl vítězný gól. „Máme signálů několik, byl to jeden z nich. Chtěli jsme to dneska zkusit, vyšlo nám to úplně dokonale. I když, pravda, vlastní gól na konci jsme neplánovali,“ usmál se. „Míša Vorel zachytal naprosto fantasticky, podržel nás, klobouk dolů. Výborný výkon,“ vysekl poklonu novému gólmanovi. Jak náš obránce vidí odvetu v Palermu? „Bude to těžké, škoda jen obdrženého gólu, ale výhra se počítá. Vyhráli jsme nad silným soupeřem.“ Právě okolo postu levého obránce bylo přes zimu mnoho spekulací, které nemusely být právě příjemné. „Já to nesleduji, snažím se hrát co nejlépe. Kdo bude nastupovat, je na rozhodnutí trenéra,“ uzavřel Hubáček.

Pavel Fořt svedl s italskou obranou řadu svých typických soubojů. „Začali jsme výhrou nad soupeřem, který válí v italské lize. Nebyl to vůbec snadný souboj, ale v Itálii může stačit remíza,“ ohlédl se za zápasem. Náš forvard měl blízko k brance v druhém poločase. „V první půli jsem šanci zazdil. Ta druhá byla složitější, stoper mne držel, trochu jsme se prali. Je to škoda, kdyby to šlo víc k tyči, tak by to brankář neměl. Ale já jsem tu střelu ani neviděl, byl jsem v pádu,“ popsal útočník reflexivní zákrok Andujara.

Michal Vorel byl v mix zóně přímo obklopen novináři. „Dostali jsme jeden gól, který nás může mrzet,“ řekl na úvod. „Ale taky jsme mohli inkasovat čtyři, pět dalších…Bylo vidět, že Palermo je rozehranější. Byl to přesto vyrovnaný zápas,“ dodal. A jak popsal své zákroky, po kterých se Italové zklamaně chytali za hlavu? „Měl jsem štěstí, hodně štěstí. Gólman je tam od toho, aby ho občas střelec trefil. Hned ta první rána z voleje, to kdyby šlo kamkoliv jinam, tak je to gól. Při nájezdu zase útočník zkusil najít prostor kolem nohy,“ vypočítával. „Před gólem jsem zkusil míč dostat za sebe, nedosáhl jsem na něj, šlo to přímo k protihráči, to je škoda,“ zalitoval jediného okamžiku, kdy se musel sklonit pro míč do sítě. Dál už svůj výkon rozebírat nechtěl. „Jsem tu, abych dělal svoji práci. Párkrát mne trefili a skončil zápas,“ uzavřel skromně.

S trenérem Karlem Jarolímem a Lukášem Jarolímem přineseme v pátek samostatné rozhovory.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články