Karel Jarolím: Maximálně odpovědný výkon | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím: Maximálně odpovědný výkon

PRAHA - „Musíme zítra hrát odpovědně, maximálně disciplinovaně. Určitě bychom se neměli bát zaútočit, přesto nesmíme dovolit soupeři zakládat brejkové situace, je to jedna z jejich silných...
PRAHA - „Musíme zítra hrát odpovědně, maximálně disciplinovaně. Určitě bychom se neměli bát zaútočit, přesto nesmíme dovolit soupeři zakládat brejkové situace, je to jedna z jejich silných stránek, dokáží je dobře dotáhnout,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci náš trenér Karel Jarolím. „Věřím, že hráči budou cítit velkou motivaci, dobrý výsledek v souboji s Palermem by byl obrovským úspěchem,“ dodal.

Trenér znovu potvrdil, že jediný hráč, kterého trápily během týdne zdravotní problémy, je v pořádku. „Dušan Švento vypadl na deset až dvanáct dnů z přípravy, ale už od neděle je pod plnou zátěží, bude fit. Uvidíme, zda bude naším žolíkem, nebo zda bude hrát od začátku,“ nechtěl trenér rozkrýt své záměry. To se týkalo i dalších dotazů směrovaných na základní sestavu, například zda se v ní má šanci objevit Zoltán Hercegfalvi. „Napřed se to dozvědí hráči v kabině, pak média, ale nějaké revoluční změny se asi čekat nedají,“ vysvětlil náš kouč.

Karel Jarolím si je plně vědom síly soupeře. „Sledovali jsme je velice pečlivě už od ledna, přesto jsou cenné zejména informace po výměně trenéra. Od té doby hrají jiným systémem. Dokáží se prosadit vepředu, Carraciola na hrotu dobře doplňují hráči z křídelních prostor.“ Italské ofenzívě bude čelit obrana se dvěma novými muži, Radkem Dosoudilem a Michalem Vorlem. „Nejenom jemu, ale celému mužstvu jsem řekl, abychom se na dvojzápas těšili, je to jenom fotbal a my nemáme co ztratit. Ještě je všechny povzbudím.“

Dalším tématem byl stav trávníku. „Na to, jaká byla zima, je myslím v dobrém stavu,“ odpověděl náš kouč. „Hráčům ještě dneska pustíme na videu zápas s Empoli,“ dodal náš trenér, kterého nepřekvapily změny, kterých zřejmě dostane sestava Palerma. Podle italských žurnalistů nastoupí pravděpodobně Santana místo Gonzalese a Brienza místo Codrei. „To se asi dalo čekat, nehráli tak dobře,“ souhlasil náš trenér a pospíchal na trénink. Slávisty v něm doprovázel nepříjemný hustý déšť.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články