Škoda šance z úvodu | SK Slavia Praha
Více

Škoda šance z úvodu

V nedělním bezbrankovém souboji v Ostravě nastoupil na celých devadesát minut i slávistický obránce Adam Petrouš. Svými zákroky nám pomohl udržet čisté konto, zadáci soupeře však také nezaháleli, a tak na Bazalech nepadl ani jeden gól. „Remíza je asi spravedlivá. V první půli jsme měli velkou šanci my, kdybychom ji proměnili, dopadlo by to jinak. Na druhou stranu i Baník mohl skórovat - těsně po přestávce a pak na konci po rohu. Vzhledem k terénu se hrál oboustranně slušný fotbal,“ říká bek.

Právě stav hrací plochy znesnadňoval kombinaci, hráči si museli připadat jako na čerstvě zoraném poli. „V takových situacích se může se stát, že balón nějak odskočí, trochu jsem se toho bál. Naštěstí se to nestalo a uhráli jsme nulu. Je to určité plus do budoucna.“ Nechybělo však mnoho a do Prahy jsme jeli s prázdnou – v poslední minutě zahrávali ostravští roh a málem jsme si drbali hlavu. Pohromu odvrátil pohotovým odkopem Tomáš Hrdlička. „Necítil jsem se moc dobře, už jsem viděl míč v síti. Byla to docela úleva.“

Dozadu to Slavii jde, Radek Černý podruhé za sebou neinkasoval. Stejně dlouho jsme se ale neradovali z vstřelené branky. „Do šancí jsme se dostali, byli jsme i důrazní, asi tam byla trochu smůla. Dneska nám trenéři pustili video, znova jsme se podívali na tu příležitost Karla Pitáka. Nevím, kdyby byl rovný terén, třeba by to uklidil po zemi do kasy,“ přemýšlí Adam. „V Hradci to bylo podobné - příležitosti na obou stranách. Šlo o to, kdo se poprvé trefí,“ dodává.

V pátek přijedou na Strahov Teplice. Petrouš doufá v první jarní vítězství. „Nevyhráli jsme šest kol, měli bychom to konečně zlomit. Utkání přenáší televize, chceme divákům předvést dobrý fotbal.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články