Na Bazalech smírně | SK Slavia Praha
Více

Na Bazalech smírně

Slavia přivezla v devatenáctém ligovém kole z Ostravy bod. V sešívaném dresu se poprvé představil exhradecký Rudolf Skácel. Hrálo se na těžkém terénu, který ztěžoval kombinaci, přesto si oba celky vytvořily několik šancí, které však nedokázaly proměnit. Dělbu bodů zachránil v poslední minutě Hrdlička, který zastoupil na brankové čáře Radka Černého.

Jak to viděli naši hráči
Slávisté shodně litovali Pitákovy zmařené šance z úvodu duelu. „Na rozbitém terénu se hrál slušný fotbal. Myslím, že jsme podali dobrý výkon, kdybychom na začátku proměnili svou příležitost, dopadlo by to asi úplně jinak. Spokojení nejsme, jeli jsme sem vyhrát. Na druhou stranu jsme podruhé za sebou neinkasovali,“ uvažoval zadák Adam Petrouš. Ve stejném duchu hovořil i Tomáš Hrdlička, který se v neděli objevil v obraně. „Na rozbahněném trávníku to byl spíš boj než fotbal. Měli jsme proměnit šanci z úvodu zápasu, pak bychom nějakou branku přidali a vyhráli. Teď musíme za každou cenu uspět doma proti Teplicím.“ Svůj postřeh přidal také Richard Dostálek. „Nemůžu být spokojený. Potřetí za sebou jsme remizovali a body utíkají. Alespoň jsme neprohráli a Baník nám neodskočil na šest bodů. To, že jsme nedostali branku, není náhoda, mužstvo hraje dozadu kompaktně. Dopředu nám to zatím nejde, ale vytváříme si šance, je to otázka času, kdy se chytíme.“ Nijak nadšený nebyl ani Rudolf Skácel, který si na Bazalech odbyl svou premiéru za Slavii. Nepodal špatný výkon, kritikou však nešetřil. „Nepodařilo se nám vyhrát, se svým vystoupením nemůžu být spokojen. Nerad bych se hodnotil, od toho jsou trenéři. Remíza je asi spravedlivá, oba týmy si vytvořily nějaké příležitosti, my spíš v první půli, Baník po poločase.“

Jak to viděl náš trenér
„Podali jsme bojovný výkon, kterému chyběly góly. Měli jsme jít do vedení hned v úvodu, kdyby to Piták trefil, zápas by se vyvíjel jinak,“ uvedl asistent Pavel Trávník.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články