Zkušený veterán je optimista | SK Slavia Praha
Více

Zkušený veterán je optimista

S kapitánskou páskou vyběhne v neděli na trávník Jan Suchopárek. Svůj tým povede proti ostravskému Baníku. „V minulém kole byli diváci s fotbalem spokojení. My však s výsledkem ne. Doufám, že to teď bude jiné,“ burcuje před důležitým bojem.

„Začíná padat sníh, bude zima. Soupeř nám ale trochu přitopí, očekávám velice těžký zápas, na druhou stranu věřím, že to zvládneme. Až na výjimky se nám na Baníku dařilo. Měli bychom to potvrdit i nyní,“ říká bek a přidává recept na úspěch. „Zodpovědně bránit, rozhodně líp než v předchozích dvou utkáních. V Hradci jsme sice hráli bez branek, ale pustili jsme je do několika šancí. Když udržíme čisté konto a nějakou branku vstřelíme, tak bychom už mohli načít sérii, kterou si všichni představujeme,“ přemýšlí a vzápětí dodává: „Slavia byla vždy technická a hrála kombinační fotbal. Když to vezmeme ještě trochu od podlahy, můžeme uspět.“

Předchozí remízový duel slávisté důkladně probrali. „Každý zápas řešíme s trenérem i mezi sebou, proti ‘Votrokům’ bylo vidět určité zlepšení, hráli jsme kompaktně a kolektivně. Ještě to ale není stoprocentně ono. Chtěl bych vzkázat fanouškům, aby vydrželi, jsem optimista. Styl, na který jsme najeli v zimě, ještě není vžitý, chce to trochu času,“ připomíná Suchopárek, který je myšlenkami už v Ostravě. „Připravuju se na jejich standardky, v obraně to musíme ukočírovat tak, aby se soupeř nedostal k ničemu vážnějšímu.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články