V Hradci bez branek | SK Slavia Praha
Více

V Hradci bez branek

V osmnáctém kole naší nejvyšší fotbalové soutěže jsme si odvezli z Hradce Králové bod. Diváci viděli kvalitní duel s množstvím šancí na obou stranách, branka však nepadla. V naší sestavě se místo distancovaných Petrouše a Pitáka objevili Šuškavčevič a Kuchař.

Hradec vstoupil do zápasu aktivněji, už ve 2. protáhl našeho gólmana z osmnácti metrů Zoubek. Slávisté kontrovali o několik minut později – Dostálek střílel po průniku T. Doška v jasné příležitosti mimo. Šance se střídaly dál na obou stranách: v 7. promáchl na malém vápně Zoubkovu přihrávku hradecký Kříž, ve 13. si narazil Hrdlička s Dostálkem a následný pokus T. Doška zneškodnil Podhajský. Za minutu o sobě dal vědět znovu Hradec, Křížovu jedovku likvidoval s obtížemi Černý. Ve 22. si Skácel v šanci příliš předkopl balón a naštěstí se nedostal k zakončení. Slavia v první půli spoléhala spíše na brejky, ve 28. zkoušel štěstí Dostálek, ve 31. se připomněl Kuchař. Ve 37. nás od pohromy zachránil Černý, který vyrazil projektil ze Zoubkovy kopačky. Skóre se mohlo měnit těsně před přestávkou – Kordule si nepovedenou malou domů dal málem vlastní gól. Za pár sekund se na druhé straně Kříž prosmýkl mezi našimi obránci a znovu dal vyniknout Černému.

Po obrátce se hrál nadále svižný fotbal s nasazením, v 52. nikdo nedosáhl na Dostálkův centr z pravé strany, v 59. střílel náš záložník z dálky mimo. Za soupeře zahrozil dvakrát Skácel: nejprve trefil boční síť a v 66. po chybě Suchopárka, který hrál jinak s přehledem, málem zakončil. V 73. se znovu zaskvěl Černý, když vyrazil Bouškovu ránu na roh. Obě mužstva pokračovala ve vysokém tempu, hrálo se však už především ve středu pole. V 80. ještě zazlobil Lesák, za Slavii pálil v 83. nepříliš razantně Švancara. Sešívaní se v posledních minutách snažili strhnout vítězství na svou stranu, branka jim ale nebyla souzena.

Jak to viděli naši hráči
„Chybí nám asi víc fotbalové drzosti. Potřebujeme jeden dobrý zápas, abychom si víc věřili,“ přemýšlel brankář Radek Černý, který nás v neděli výrazně podržel. „Hrálo se mi dobře, problém dělaly snad jen střely po zemi, na rozbitém terénu mohl míč nějak nepříjemně skočit. Ale nestalo se.“ Zatímco gólmani si své úkoly splnili, útočníci si drbali hlavy. „Nejspíš jsme ty příležitosti měli řešit jinak, je to taky otázka štěstí. Každopádně jsme jim neměli dát čuchnout, pak by se nám hrálo líp,“ myslí si Luděk Zelenka. Svůj postřeh přidal i záložník Tomáš Hrdlička, jenž v den utkání oslavil dvacáté narozeniny. „Terén nebyl nejlepší, ale oba celky to měly stejné. Škoda, že se nám nepodařilo dovést do zdárného konce nějaký brejk, neřešili jsme je moc dobře. Chtělo to trochu štěstí.“

Jak to viděl náš trenér
„Diváci shlédli i přes zhoršující se povrch kvalitní fotbal. Bohužel jsme neproměnili šance. Jsem spokojen, že jsme nedostali gól, a nespokojen, že jsme žádný nedali,“ stručně hodnotil střetnutí Miroslav Beránek.

Jak to viděl trenér domácích
„V šatně jsem pochválil hráče za bojovný výkon, remizovat se Slavií je úspěch. Když budeme takhle pokračovat, získáme pověst důstojného účastníka ligy,“ uvedl Petr Uličný.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články