Juniorka vyhrála na Bohemians! | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála na Bohemians!

PRAHA - Slávistická juniorka vstoupila do ČFL vítězstvím nad Bohemians! Rozhodující branku vstřelil po nádherné akci Milana Černého Pavel Eliáš. Pohledný zápas sledovalo přes sedm tisíc diváků. Před výkopem poděkovali zástupci fanoušků Slavii za podporu, kterou jim...
PRAHA - Slávistická juniorka vstoupila do ČFL vítězstvím nad Bohemians! Rozhodující branku vstřelil po nádherné akci Milana Černého Pavel Eliáš. Pohledný zápas sledovalo přes sedm tisíc diváků. Před výkopem poděkovali zástupci fanoušků Slavii za podporu, kterou jim při záchraně jejich klubu poskytla. Utkání jsme sledovali v online reportáži, její záznam najdete na konci článku.

Takovou atmosféru snad ČFL ještě nezažila, zcela zaplněný vršovický Ďolíček uvítal zpět ve fotbalovém světě slavný klub Bohemians 1905. Naše juniorka přispěla k pohlednému utkání velice sympatickým výkonem. Už v prvním poločase byli naši hráči blízko úspěchu, několikrát dobře střílel Pešír, dělovku Gecova vyrazil Kolář, který zmařil i řadu dalších šancí. Rozhodující moment celého utkání přišel v sedmdesáté čtvrté minutě. Svůj druhý samostatný útok zakončil Milan Černý přihrávkou před odkrytou branku, Pavel Eliáš bez váhání částečně pokazil domácímu klubu obnovenou premiéru ve fotbalové soutěži.

„Dnešní zápas musím hodnotit kladně po všech stránkách. Největší radost mám z toho, že mladší kluci zvládli atmosféru střetnutí.Viděli jsme dnes fotbal, který svou kvalitou převyšoval třetiligovou úroveň. Je pravda, že před takovou návštěvou se snad ani špatně hrát nedá. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, už v první půli jsme měli tři čtyři stoprocentní gólové šance, jsem rád, že jsme se trefili ve druhém poločase z výborného brejku," zhodnotil utkání trenér našeho béčka Luboš Kozel.

„Já vím, že jsem tu trochu zkazil oslavy, ale to se nedá nic dělat, mým úkolem bylo přece útočit. Dostal jsem krásnou přihrávku do běhu od Petra Jandy a akci jsem narozdíl od předchozího sóla dotáhl," řekl našemu webu strůjce rozhodujícího okamžiku krásného fotbalového večera Milan Černý. Přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Eliáše.„Poděkoval mi hned na hřišti a byl moc rád," prozradil Černý. „V takové atmosféře jsem ještě nikdy nehrál, to byla prostě paráda, na úrovni první ligy," pochvaloval si mladý útočník.

„Byl to obrovský zážitek, diváci byli skvělí, to snad ani nešlo hrát špatně," souhlasil Marcel Gecov. „V první půli jsme měli využít některou z našich šancí, mohli jsme hrát s větším klidem. Ale takovéhle vítězství má na začátku soutěže velikou cenu," radoval se.

„Je obdivuhodné, jak se s atmosférou vyrovnali mladí hráči. Trenéři je na to skvěle připravili. V každé řadě byl jeden zkušenější fotbalista. Ale ani já jsem mnoho takových zápasů nechytal, možná ještě v Opavě, ale to byla první liga," řekl nám brankář Martin Slavík. Které situace byly pro něj nejtěžší? „Bohemka hrozila hlavně z levé strany, centrované míče byly nebezpečné, častokrát byly nepříjemně tečované, pak standardky," řekl Slavík. „Fandové byli fantastičtí, byli spokojení, i když jejich tým prohrál. Poděkovali jsme i našim fanouškům, jsme rádi, že nás přišli povzbudit."

Bohemians 1905 - Slavia B 0:1 (0:0)

Branka: 74.Eliáš
Bohemians: Kolář - Škoda, Lukáš, Freisler, Růžička, Malý, Rosický, Svozil, Jiroušek, Slezák, Strnad
Slavia::Slavík - Kratochvíl, Vondráček, Studík, Švamberg - Krajčík, Gecov, Janda (87. Dejmek), Held (72. Eliáš) - Černý, Pešír (46. Černoch)
Diváci: 7 344

Záznam online reportáže:
Slávistická juniorka dnes zahajuje nový ročník ČFL zápasem na Bohemians 1905.

-10. Stadion je již téměř zaplněn. Bude se hrát ve velmi bouřlivé atmosféře.
-5. Kotel fanoušků Bohemians zabírá celou tribunu za brankou, na hlavní tribuně je i skupina fanoušků Slavie.
-1. Celý stadion oslavuje návrat Bohemians na fotbalovou scénu. Hráči nastupují na plochu.
-1. Fanoušci Bohemians předávají přesedovi Bohemians symbolický šek na 2 800 000 korun.
-1. Hlasatel připomněl podporu, kterou Bohemians získali od Slavie Praha, svého dnešního soupeře. Diváci Slavii poděkovali dlouhotrvajícím potleskem.
-1. Utkání sleduje i předseda vlády Jiří Paroubek

1. Utkání začalo. Hrajeme v červenobílé kombinaci. Bohemka v zelenobílých dresech. Rozehráli Tomáš Pešír a Milan Černý.
2. První roh zahrávali domácí. Jiroušek ale centr přetáhl a naše obrana nemusela zasahovat. Následný protiútok potáhl Tomáš Pešír, zastavil ho Jan Růžička.
6. První střelecký pokus vyslal na branku z dvaceti metrů Pešír. Mířil vysoko nad. Bohemka útočí zejména po pravé straně, jejich akce ale slávisté s přehledem zastavují. Dvakrát teď výborně přečetl hru Zbyněk Vondráček.
10. Po autovém vhazování Růžičky střílel vedle Svozil. Bohemians nadále útočí. Po faulu na Jirouška budou domácí zahrávat volný přímý kop z 18 metrů
11. Rosický trefil jednoho z hráčů ve zdi.
12. První velká šance zápasu. Po přihrávce Rosického střílel z deseti metrů nikým nehlídán Strnad. Z voleje mířil těsně vedle levé tyče Slavíkovy branky.
13. Protiútok Slavie zakončil sřelou ze šestnácti metrů Pešír, Kolář jeho střelu s námahou vyrazil.
15. Slavia má mírnou převahu, po pravé straně teď dobře postupoval Matej Krajčík, jeho centr ale nebyl přesný.
17. Největší šance zápasu. Karel Kratochvíl přenesl nádherně míč na levou stranu, Janda ho vrátil na nabíhajícího Černého, ten ve skluzu míč do odkryté branky nedorazil.
21. Rosický pálil z hranice vápna, jeho střelu zblokovala naše obrana na roh.
25. Bohemians hrozí především z protiútoků. Po jednom z nich Jiroušek trefil střelou našeho Studíka. Vybojovali si i několik rohů za sebou, se všemi si naše obrana poradila.
28. Krásnou střelu z osmnácti vyslal halfvolejem Marcel Gecov. Brankář Kolář míč s velkou námahou vyboxoval. Z tlaku soupeře jsme se teď vymanili.
29. Diváci stále svůj tým hlasitě povzbuzují. Atmosféra na zaplněném stadionu je opravdu pro třetí ligu velice výjimečná.
31. Krásná akce Slavie. Krajčík si na pravé straně narazil s Černým, míč pak nahrál Černý Pešírovi. Ten ve vyložené šanci z dvanácti metrů střílel po zemi, míč minul tesně levou tyč. Náš útočník se zklamaně chytil za hlavu.
33. Krajčík vysunul za obranu krásně Pešíra, ten nacentroval po zemi před branku, tam z první nasměroval míč na branku Janda. Brankář Kolář svůj tým opět podržel.
34. Ozvala se i skupinka našich fanoušků.
35. Po Krajčíkově přímém kopu se dostával za obranu soupeře Studík,na míč ale nedosáhl.
35.Jistým zákrokem se teď prezentoval i náš brankář Martin Slavík.
37. Akce Slavie jsou mnohem nebezpečnější. Tu poslední zakončoval dobrou střelou Held, Kolář míč vyrazil nohou.
41. S dalším centrem z rohového kopu si poradil s přehledem hrající Karel Kratochvíl
45. Skončil první poločas, branku zcela zaplněný stadion zatím neviděl.

46. Do druhého poločasu nenastoupil Tomáš Pešír. Nahradil ho Martin Černoch. Fanoušci Bohemky zapálili světlice, část hřiště zakrývá dým.
46. Začal druhý poločas.
47. Diváci se teď hněvali na rozhodčího. Ve výhodné pozici na deseti metrech zatáhl Kratochvíl střílející Jirouška za dres. Jiroušek spadl, rozhodčí ale penaltu nenařídil.
48. Naši akci po pravé straně zastavil ofsajd, ve kterém přijal přihrávku Černocha Krajčík.
53. Hraje se především ve středu hřiště. Rušných momentů ubylo.
54. Po chybě Jirouška jsme šli do protiútoku tři na dva, Heldovu přihrávku ale Černoch k finálni přihrávce Černému nevyužil.
58. Slezákovu střelu srazila naše obrana na roh. Po něm pálil ještě z osmnácti metrů z pravé strany Svozil, Slavík míč s přehledem chytil.
61. Na hřišti se jiskří. Lukáš na polovině hřiště vrazil hlavou do Černocha. Rozhodčí situaci neviděl.
62. Utkání sleduje 7 344 diváků!
62. Dvě akce na levé straně zastavil s přehledem hrající Roman Švamberg.
64. Slavík chytil zpětnou přihrávku Studíka. Diváci se vehementně dožadovali odpískání něpřímého kopu.
66. Po faulu Jandy na Jirouška, střílel z přímého kopu z dvaceti metrů Strnad, míč letěl nad břevno Slavíkovy branky.
67. Výborný zákrok našeho brankáře. Strnad střílel z malého vápna, míč se kněmu odrazil po sražené střele. Bohemians mají teď převahu. Naše obrana ale odolává, hrajeme důrazně.
69. Velká šance Slavie. Vondráček krásně vysunul za obranu Milana Černého, ten postupoval sám na brankáře. Pokusil se mu udělat kličku a skončil na zemi.
72. Dvojnásobné střídání. Slavia Helda vystřídal Eliáš, u soupeře Strnada nahradil Vyskočil.
74. Vedeme 1:0! Branku dal Pavel Eliáš!!!
74. Na naší brance měl největší zásluhu Milan Černý. Převzal přihrávku od Jandy a po levé straně nádherně utekl obránci. Míč pak naservíroval před branku Eliášovi, který ho poslal do sítě. Byla to nejhezčí akce utkání.
80. Branka domácí zaskočila. Jejich protiútoky teď svěřenci Luboše Kozla s přehledem zastavují.
81. V pokutovém území je ošetřován Janda. Střetl se s brankářem. Hrajeme teď o deseti.
82. Bohemians budou střídat, hrát půjde Martin Svozil. Janda je zpátky na hřišti.
82. Martin Svozil vystřídal Jaroslava Malého.
85. Dvě pěkné akce Slavie. Střelu Martina Černocha po přihrávce Milana Černého vyrazil Kolář. Předchozí útok zastavil ofsajd.
86. Bohemians zahrávali rohový kop, akce skončila útočným faulem.
87. Místo Petra Jandy nastoupil Robin Dejmek.
88. Bohemians nastřelili břevno. Vyskočilův centr spadl na břevno, Jiroušek pak z pravé strany pálil do boční sítě.
89. Pavel Eliáš krásně protáhl Koláře z hranice velkého vápna. Kolář vytěsnil konečky prstů míč na břevno.
90. Bohemians usilují o vyrovnání, s centrem před branku jsme si poradili.
90. Soupeř vyráží na poslední zteč.
90. Z protiútoku, který potáhl Dejmek. Zakončoval z velkého vápna Krajčík, mířil vedle.
90. Zápas skončil. Diváci tleskají. Hráči Bohemians odcházejií poděkovat svým fanouškům, slávisté děkují skupině slávistických fandů. Diváci skandují "Ať žije Bohemka!!!"


Obnovit článek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články