Vystoupení v Itálii bylo úspěšné, říká Klusáček | SK Slavia Praha
Více

Vystoupení v Itálii bylo úspěšné, říká Klusáček

Juniorský turnaj Coppa Carnevale v italském Viareggiu pro Slavii „B“ skončil už ve středu, naši mladíci se však nemají za co stydět. Vyhráli skupinu, ve které přeskočili Palermo, Deportivo Espanyol i favorizovanou Brescii. A v samotném osmifinálovém duelu proti Fiorentině podlehli až na penalty. „Vystoupení hodnotím jako úspěšné, po sportovní stránce i z hlediska reprezentace klubu,“ říká Luděk Klusáček, nový trenér červenobílé rezervy.

Kouč si před odjezdem do Itálie stanovil za cíl postup do vyřazovacích bojů. Nakonec šli slávisté dál z první příčky. „Těžko se mi odhadovala výkonnost jednotlivých celků, turnaj jsem předtím neznal. Nekalkulovali jsme, z jaké pozice se to podaří,“ vrací se k úvodním bojům. „Hodně mě však mrzí, že jsme nepřešli přes Fiorentinu, byli jsme lepší a mohli zvítězit,“ dodává.

Možnost otrkat se mezi elitními kluby nepřichází každý den. Klusáček si proto účasti na turnaji cení. „Měl jsem šanci poznat mužstvo v těžkých a kvalitních zápasech. Kluci si zahráli se špičkovými zahraničními týmy a otestovali si výkonnost v náročných podmínkách,“ vypočítává klady a připomíná: „Do osmifinále postoupily jen tři zahraniční celky, a to také o něčem svědčí.“

Ve Viareggiu se představili i čtyři slávističtí dorostenci – Kotrba, Jirásek, Dubský a Jungman. Klusáček byl s jejich vystoupením spokojen. „Určitě se neztratili, což je dobrá vizitka pro trenéra Plíška,“ chválí svého kolegu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články