Jsem připravený, říká Černý | SK Slavia Praha
Více

Jsem připravený, říká Černý

V sobotu začíná fotbalové jaro. Na vstup do druhé poloviny sezóny se těší i náš gólman Radek Černý, který se do branky vrací po půl roce. „Rýsovalo se to průběžně v přípravě, najisto jsem se to dozvěděl dnes, kdy jsme měli já a Michal Václavík pohovor s trenérem. Moc se na jaro těším, půl roku jsem nechytal a mám o to větší chuť,“ říká.

Radek si od nešťastného zápasu s Panathinaikosem, kdy byl vyloučen, nezachytal. Mezi tyčemi ho vystřídal Michal Václavík. „Bylo to něco jiného, snažil jsem se vzít si ponaučení. Zamyslet se nad tím, že člověk může z vrcholu rychle spadnut na zem. Beznaděj? To ne, narodila se mi dcera, věnoval jsem se rodině a pracoval dál na sto procent," přemýšlí o svém podzimním údělu. Nervozity po herní pauze se nebojí. „Nevím, jak v sobotu, ale teď cítím, že jsem stoprocentně připravený. Až mě překvapuje, jak jsem klidný.“

Slavia se v sobotu utká s Jabloncem, který je zatím na osmé příčce. Černý doufá, že si připíšeme tři body, zároveň však vyzývá k opatrnosti. „Dobře brání a nedostávají moc branek. My se budeme cpát dopředu, oni se budou snažit překvapit z rychlých brejků. Na to si musíme dát pozor," varuje a k cílům pro jaro odhodlaně dodává: "Byl bych spokojený, kdybychom udělali druhé místo, v horším případě pohár UEFA.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články