Slavia | SK Slavia Praha
Více

Slavia

Mladí slávisté dnes po nerozhodném výsledku 1:1 v normální hrací době podlehli na penalty juniorce Fiorentiny a jsou vyřazeni z turnaje Coppa Carnevale. Naše rezerva však předvedla bojovný výkon a na téměř neregulérním terénu byla italskému klubu víc než vyrovnaným soupeřem.
Slavia si v průběhu utkání vytvořila dvě vyložené příležitosti - v první půli neproměnil sólo Bálek a po obrátce orazítkoval brankovou konstrukci Kotrba. Vedení se ujala Brancacciovou trefou v 70. minutě Fiorentina. Srovnáno bylo o chvíli později: Penc rozehrál z poloviny hřiště přímý kop, Šilhavý vyhrál následný souboj a míč se dostal k Jiráskovi, který s pomocí tyče skóroval. Další gól již nepadl a o postupujícím se rozhodovalo v penaltové loterii. Štěstí se usmálo na soupeře, který rozstřel vyhrál v poměru 4:2. Naši mladíci se i přes vyřazení vydali ze všech sil a zaslouží si za svůj výkon pochvalu.

Osmifinále turnaje Coppa Carnevale:
Slavia - Fiorentina 1:1 v normální hrací době, na penalty 2:4, postupuje Fiorentina
Branky: 74. Jirásek - 70. Brancaccio
Penalty za Slavii proměnili Penc a Dubský, neproměnili Hottek a Lexa.
Sestava Slavie: Bertelman - Zachariáš, Penc, Šilhavý, Lexa - Jungman (75. Jelínek), Hudec, Kotrba (70. Dubský), Hottek - Jirásek, Bálek (88. Musil)

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články