Slavia vstoupila do jara vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstoupila do jara vítězně

PRAHA - Jarní premiéra Slavii vyšla. Na Strahově porazila v oboustranně atraktivním zápase Sigmu Olomouc 3:2 a získala důležité tři body v boji o Ligu mistrů. Červenobílí, hrající ve stejné sestavě jako minulý týden v generálce proti Liberci začali aktivně...
PRAHA - Jarní premiéra Slavii vyšla. Na Strahově porazila v oboustranně atraktivním zápase Sigmu Olomouc 3:2 a získala důležité tři body v boji o Ligu mistrů. Červenobílí, hrající ve stejné sestavě jako minulý týden v generálce proti Liberci začali aktivně. Vedoucího gólu se dočkali ve 20. minutě, kdy po centru Sedláčka tečoval míč do vlastní branky Roman Hubník. Těsně před přestávkou však vyrovnal s notným přispěním domácího Zbončáka Pavel Zbožínek. Odpověď slávistů byla blesková, jen několik okamžiků na to znovu strhl vedení na naši stranu ex-olomoucký útočník Stanislav Vlček a oslavil tak ideálně své 29. narozeniny. Ve druhé půli se podařilo Sigmě ještě jednou srovnat, kdy se trefil náhradník Michal Hubník. Konečnou podobu výsledku stanovil Miroslav Holeňák, když proměnil penaltu za faul na Pavla Kuku. Poslední čtvrthodinu si zahrál i uzdravený záložník Václav Koloušek, kterého fanoušci přivítali obřím transparentem.

Trenér Slavie byl po duelu spokojený. „Na první kolo jsme viděli hodně kvalitní, zajímavé a vyrovnané utkání, žádná holomajzna to určitě nebyla,“ začal se svým hodnocením Josef Csaplár. „Vítězství je pro nás důležité z několika důvodů. Přes týden nás trápily zdravotní problémy a byli jsme dost rozbití. Adauto měl chřipku, nemocný byl i Matúš Kozáčik, který tři dny netrénoval. O potížích Václava Kolouška a Pavla Kuky taky každý ví,“ podotkl dvaačtyřicetiletý kouč. „V tuhle chvíli jsme druzí, navíc jsme si s hráči řekli, že chceme-li něco dokázat, musíme takové zápasy zvládat,“ dodal Csaplár.

„Blahopřeju Pepíkovi k vítězství, ale musím říct, že jsme to Slavii dost usnadnili. Zápas jsme si totiž prohráli sami, první gól byl vlastní, při druhém nám chyběl před brankou důraz a penalta byla zbytečná. Přestože i my jsme měli v koncovce štěstí, dostat na Slavii tři laciné branky je přepych,“ uvedl trenér Olomouce Petr Uličný.

Průběh utkání
Ohlasy slávistů
Fotogalerie (30)
Video (2:54, 20,5 MB)
Zápasový magazín Poločas (PDF, 2 MB) NOVĚ

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články